Allianz-Tiriac vrea sa devina administrator de fonduri de pensii facultative

Luni, 16 Aprilie 2007, ora 01:38
887 citiri

Firma de asigurari Allianz-Tiriac a solicitat Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) autorizarea ca administrator de fonduri de pensii facultative precum si avizul pentru primul sau prospect al unei scheme de pensii, a anuntat duminica autoritatea de reglementare.

Allianz-Tiriac, cea mai mare firma de asigurari din Romania, a obtinut deja, la inceputul lunii martie, autorizatia Consiliului CSSPP pentru constituirea primei societati care va activa pe piata pensiilor facultative din Romania.

De asemenea, Comisia a mai primit cereri de avizare ca agent de marketing al pensiilor facultative de la OVB Allfinanz Romania Broker de Asigurare si de la Amsterdam Broker de Asigurare, se arata intr-un comunicat al institutiei.

CSSPP a autorizat pana in prezent ING Asigurari de Viata ca administrator al fondurilor de pensii facultative si primul sau prospect al schemei de pensii facultative, precum si BRD - Groupe Societe Generale ca depozitar al activelor fondurilor de pensii facultative.

Comisia a mai avizat Ernst&Young Assurance Services ca auditor financiar pentru fondurile de pensii facultative si firma Deloitte Audit ca auditor al fondurilor de pensii facultative.

In plus, CSSPP a avizat tematica cursurilor pentru agentii de marketing in domeniul pensiilor facultative propusa de catre ING Asigurari de Viata.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)