Capital&Alliance acuza Allianz

Luni, 06 Iulie 2009, ora 13:28
1634 citiri
Capital&Alliance acuza Allianz

Brokerul de asigurari Capital & Alliance sustine ca 1.500 de clienti ai sai au platit in ultimii patru ani prime de peste 500.000 euro catre Allianz-Tiriac, dar politele nu puteau fi valabile din cauza erorilor de soft si a inregistrarii necorespunzatoare a veniturilor in contul tehnic al Allianz, informeaza NewsIn.

"Allianz-Tiriac Asigurari incalca prevederile legislatiei asigurarilor si regulile pietei de resort din Romania care este reglementata, dar necontrolata de catre CSA", se arata in comunicat.

Brokerul Capital & Alliance sustine ca a sesizat in acest sens, printr-un memoriu, Parlamentul Romaniei, prin Comisia pentru Buget, Finante si Banci a Camerei Deputatilor.

Capital&Alliance Insurance Broker, infiintat in 1999, a intermediat anul trecut prime de 2,7 milioane euro si este, potrivit propriilor estimari, unul din cei mai importanti brokeri de asigurari din Romania.

Capital & Alliance este intr-un conflict cu Allianz-Tiriac, care a cerut in instanta, la sfarsitul lui februarie, declansarea procedurii de faliment a brokerului de asigurari, motivand ca acesta a incasat primele sau unele rate de prima de la asiguratii Allianz-Tiriac fara a deconta integral sumele incasate.

Anterior, Capital & Alliance mentiona ca, in perioada 2007-2008, Allianz-Tiriac Asigurari ar fi incasat 56.112 lei si 693 euro de la broker, cu titlu de prime de asigurare, pe care nu le-a alocat, in mod corespunzator, la politele de asigurare.

Brokerul a sesizat arbitrul pietei asigurarilor - Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) -, care, insa, nu a identificat nereguli in activitatea Allianz-Tiriac Asigurari si a sanctionat Capital & Alliance cu interzicerea temporara a desfasurarii activitatii, considerand ca brokerul a incalcat prevederile legale.

Ca reactie la aceasta decizie, Capital & Alliance s-a adresat justitiei impotriva masurii aplicate de autoritatea de supraveghere si a deschis actiune impotriva Allianz-Tiriac Asigurari, in vederea obligarii acestei companii la plata obligatiilor banesti fata de broker.

CSA a suspendat activitatea Capital&Alliance Insurance Broker, care a contestat aceasta masura in instanta.

La sfarsitul lui februarie, asiguratorul Allianz-Tiriac a cerut in instanta declansarea procedurii de faliment a brokerului de asigurari Capital&Alliance Broker, motivand ca acesta a incasat primele sau unele rate de prima de la asiguratii Allianz-Tiriac fara a deconta integral sumele incasate.

Potrivit unui document al CSA publicat in Monitorul Oficial, brokerul Capital & Alliance avea inregistrate prime de asigurare incasate si nevirate societatii de asigurare in valoare de 357.606 lei, care rezulta si din datele inscrise in balanta de verificare a acestuia la data de 30 septembrie 2008.

Pentru solutionare pe cale amiabila, Allianz-Tiriac Asigurari a stabilit mai multe intalniri, insa fara niciun rezultat, se mai arata in document.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#capital, #alliance, #allianz, #broker, #capital, #clienti, #prime, #polite, #erori, #soft , #stiri Allianz