Cererea de suspendare a normei CSSPP privind distribuirea aleatorie se judeca pe 19 ianuarie la CAB

Marti, 05 Ianuarie 2010, ora 18:31
1222 citiri
Cererea de suspendare a normei CSSPP privind distribuirea aleatorie se judeca pe 19 ianuarie la CAB

Curtea de Apel Bucuresti a fixat termen in 19 ianuarie pentru a judeca cererea de suspendare a prevederilor din norma CSSPP, ce exclud primii doi jucatori din piata de la distribuirea aleatorie a noilor aderenti pentru o perioada de doi ani, informeaza NewsIn.

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) a depus in decembrie la Curtea de Apel o cerere de suspendare a prevederii articolului 22 alin 1 din norma CSSPP 22/2009 privind noile reguli de repartizare aleatorie.

Prevederile normei in cauza ii vizeaza pe primii doi jucatori din piata, ING si Allianz-Tiriac, deoarece norma prevede ca fondurile cu o cota de piata de peste 20% dupa numarul de participanti nu vor mai primi, pe o perioada de doi ani incepand din 1 ianuarie 2010, participanti in urma distribuirii aleatorii.

ING avea la finalul lui noiembrie 1,5 milioane de participanti, respectiv o treime din piata, in timp ce Allianz-Tiriac are 1,16 milioane clienti, sau circa 25% din total.

Curtea de Apel se va pronunta asupra posibilitatii de suspendare a prevederilor emise de CSSPP, cel putin pe perioada judecarii pe fond, in procedura de contencios administrativ.

De asemenea, APAPR a facut o sesizare catre Consiliul Concurentei la sfarsitul anului trecut, dupa care a depus o plangere prealabila catre CSSPP.

In urma unei analize in cadrul APAPR s-a constat ca 6-7 adminstratori din 9 vor fi afectati de noile prevederi decise de CSSPP, potrivit reprezentantilor pietei.

CSSPP a motivat decizia de modificare a mecanismului de distributie aleatorie a noilor intrati pe pilonul II prin necesitatea de a reduce concentrarea pietei.

Reprezentantii Comisiei sustin ca administratorii nu mai depun eforturi in informarea viitorilor participanti si pe atragerea lor, ci se bazeaza pe faptul ca au o anumita cota de piata, in conditiile in care aproximativ 80% dintre participantii noi la sistem sunt distribuiti aleatoriu.

Pana la finalul anului trecut, distribuirea avea loc pe baza cotei de piata.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#fonduri, # csspp, # cota piata, # participanti, # norma , #stiri Allianz