Deutsche Post a vandut 29,75% din actiunile Postbank catre Deutsche Bank

Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 15:49
1298 citiri
Deutsche Post a vandut 29,75% din actiunile Postbank catre Deutsche Bank

Deutsche Post a acceptat sa vanda un pachet de 29,75% din Postbank catre Deutsche Bank pentru 2,79 miliarde euro (3,91 miliarde dolari) in numerar, au declarat, pentru Reuters, partenerii din cadrul tranzactiei. "In plus fata de achizitia pachetului minoritar, Deutsche Post a acordat Deutsche Bank optiunea de a achizitiona un pachet suplimentar de 18% din actiunile Postbank, pentru 55 euro/actiune", potrivit unui comunicat comun, care precizeaza ca optiunea poate fi exercitata intr-un termen cuprins intre 12 si 36 de luni dupa achizitia initiala.


Surse avizate anuntasera anterior ca Deutsche Bank, cea mai mare banca a Germaniei, vrea sa preia banca rivala Postbank, in urma unei tranzactii in doua parti, a carei valoare se ridica la 13 miliarde euro.


Tranzactia este a doua din Europa, ca marime, in decursul ultimei luni, dupa ce Commerzbank a cumparat Dresdner Bank de la Allianz.


Commerzbank a cumparat, la inceputul lui septembrie, Dresdner Bank, in cadrul unei tranzactii de 9,8 miliarde euro, ce va schimba structura sistemului bancar german si va cauza 9.000 de disponibilizari.