"Finantam o noua bula speculativa"

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 18:05
2004 citiri
"Finantam o noua bula speculativa"

"Stiti de ce nu s-a schimbat nimic? Pentru ca exista prea multi bani ieftini. Astfel, investitorii isi pot asuma riscuri ridicate. In prezent, finantam o noua bula speculativa", a aratat Michael Diekmann, seful grupului Allianz, intr-un interviu pentru publicatia Sueddeutsche Zeitung.

Diekmann considera ca Banca Centrala Europeana (BCE) ar trebui sa majoreze treptat dobanzile, in 2010, mentinerea ratelor la un nivel scazut o perioada lunga de timp fiind considerata o eroare, in actualele conditii economice.

Din cauza crizei financiare, BCE a fost nevoita sa inunde piata cu lichiditati si sa reduca dobanzile la un nivel record.

La inceputul lunii decembrie, presedintele BCE Jean-Claude Trichet a declarat ca exista conditii suficient de stabile ca institutia sa inceapa sa retraga o parte din sprijinul de urgenta acordat pietelor.

Avertismentul lui Diekmann a coincis cu declaratiile directorului general al ThyssenKrupp, Ekkehard Schulz, care a exprimat temeri similare referitoare la piata materiilor prime.

Schulz a aratat, intr-un interviu pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ca pietele de marfuri fac obiectul speculatorilor care fac tranzactii cu instrumente derivate, acesta fiind, in opinia sa, "inceputul aparitiei unei noi bule speculative".

El a avertizat ca dupa supraincalzirea pietei imobiliare ar putea urma supraincalzirea pietei de marfuri.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bula speculativa, #piata, #criza, #bani, #allianz , #stiri Allianz