Marii asiguratori europeni au lansat un "indice al catastrofelor"

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 13:16
1215 citiri
Marii asiguratori europeni au lansat un "indice al catastrofelor"

Marii asiguratori europeni au lansat joi, printr-un institut infiintat in februarie, un indice al pierderilor din industria asigurarilor care vizeaza eventualele catastrofe naturale din Europa, transmite Reuters.

Institutul PERILS a fost creat de companiile de asigurari Allianz, AXA, Groupama si ZFS, grupurile de reasigurari Munich Re, PartnerRe si Swiss Re, si brokerul de reasigurare Guy Carpenter, precizeaza Mediafax.

Serviciul lansat joi de PERILS ofera indici valorici care pot fi utilizati in cadrul valorilor mobiliare insurance-linked (ILS) bazate pe eventuale pierderi in industria asigurarilor, dar si in cadrul tranzactiilor industry loss warranty (ILW) derulate pe piata europeana.

Indicele este similar rapoartelor Propety Claims Service (PCS) utilizate de asiguratorii din Statele Unite, noteaza Reuters.

PERILS, care functioneaza ca o companie cu sediul la Zurich, spune ca scopul este de a oferi abonatilor date despre expunerea potentiala a industriei asigurarilor ca intreg pe catastrofele naturale din Europa.

Ulterior, serviciile vor fi extinse si catre alte zone unde sunt necesare date similare.

Centralizarea datelor va oferi companiilor de asigurari si agentiilor de evaluare a riscului informatii mai precise si de calitate mai buna privind posibila frecventa si severitate a catastrofelor naturale din Europa, si va majora totodata precizia si fiabilitatea catalizatorilor de pierdere ai instrumentelor ILS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asiguratori, #indice, #catastrofa , #stiri Allianz