Marile grupuri financiare vor sustine bancile elene

Luni, 03 Mai 2010, ora 11:05
1276 citiri
Marile grupuri financiare vor sustine bancile elene

Marile banci multinationale au salutat ajutorul de 110 miliarde euro convenit de UE si FMI pentru Grecia si s-au angajat sa-si indeplineasca rolul in sustinerea masurilor convenite de creditorii internationali cu statul elen, inclusiv sprijinind bancile grecesti, transmite Reuters, precizeaza Mediafax.

Institutul Finantelor Internationale (IIF), grup de lobby care reprezinta unele dintre cele mai mari banci din lume, a anuntat luni ca sustine programul de ajustari bugetare pe trei ani adoptat de Grecia si acompaniat de ajutor extern de la statele din zona euro si FMI.

Surse bancare au declarat anterior pentru Reuters ca directorul general al Deutsche Bank, Josef Ackermann, totodata presedinte al IIF, ajuta la coordonarea eforturilor sectorului privat pentru sustinerea masurilor de bailout din Grecia.

Statul elen a convenit sa aplice masuri dure de austeritate in urmatorii trei ani pentru a obtine un ajutor extern de 110 miliarde euro de la statele din zona euro si FMI.

"Tinand cont de importanta contribuirii la reconsolidarea increderii si stabilitatii, in situatia care s-a creat in jurul Greciei, membrii Consiliului IIF au convenit sa-si joace rolul in sustinerea guvernului elen si a bancilor grecesti.

Este in interesul colectiv al institutiilor (reprezentate de IIF), al tuturor partilor interesate, al Greciei si al sistemelor financiare din Europa si din intreaga lume, iar toti, inclusiv bancile si investitorii, trebuie sa evalueze schimbarea situatiei din Grecia ca urmare a masurilor solide si a pachetului substantial de sprijin", se arata intr-un comunicat al IIF.

Potrivit Financial Times Deutschland, grupurile de asigurare Allianz si MunichRe vor contribui de asemenea la pachetul de bailout al Greciei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#austeritate, #bailout, #banci, #masuri, #sustinere , #stiri Allianz