Alpha Bank ar putea anunta fuziunea cu EFG Eurobank

Duminica, 28 August 2011, ora 13:33
1941 citiri
Alpha Bank ar putea anunta fuziunea cu EFG Eurobank

EFG Eurobank Ergasias si Alpha Bank, doua dintre cele mai mari banci grecesti, si-ar putea anunta fuziunea, dupa luni de discutii, conform NewsIn. 

Anuntul ar putea fi facut duminica sau luni, potrivit acelorasi surse, care au precizat ca negocierile au fost accelerate din cauza crizei financiare pe care o traverseaza Grecia.

 

"Daca totul merge bine si nu sunt probleme de ultima ora, consiliile directoare ale celor doua banci se vor intalni luni, la scurt timp dupa deschiderea Bursei de la Atena", au mai spus sursele.

Dupa fuziune, noua entitate ar beneficia de o substantiala marire de capital, o companie din Qatar urmand sa achizitioneze un pachet de actiuni. 

Potrivit Financial Times, injectia de capital din Qatar ar fi de 500 de milioane de euro, iar institutia nou infiintata va deveni a 25-a banca din zona euro, ca marime.

Familiei regala din Qatar detine deja o participatie de 4,5% din Alpha Bank, iar Yannis Costopoulos, presedintele Alpha, ar putea deveni presedinte al noii entitati, mai scrie FT.

Eurobank este, ca marime, a doua banca din Grecia, iar Alpha este a treia cea mai mare banca elena, actiunile lor fiind tranzactionate la Bursa de la Atena.

 

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a avertizat, sambata, la reuniunea anuala organizata de Federal Reserve la Jackson Hole, ca bancile europene ar putea avea nevoie de injectii de capital pentru a opri extinderea crizei financiare si a datoriilor publice din zona euro. 

 

Alpha Bank a inregistrat in Romania pierderi de 5,7 milioane euro in primele trei luni, comparativ cu un profit inainte de taxe de 8,1 milioane euro in acelasi interval din 2010, in timp ce provizioanele au avansat cu 6,6%, la 26,1 milioane euro. 

Veniturile operationale au scazut in primul timestru cu 22%, la 43,6 milioane euro, iar cheltuielile operationale au crescut cu 0,3%, la 23,3 milioane euro.

EFG Eurobank avea in Romania o retea de 284 unitati de retail si 16 centre dedicate clientilor corporate la finalul primelor trei luni.

EFG Eurobank este prezent pe piata din Romania, pe langa Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romania, EFG Eurobank Securities Romania, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurari Generale si prin EFG Eurolife Asigurari de Viata.

Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom va livra dividende de 2,6 miliarde lei din profitul net de anul trecut. Ce randament au avut acțiunile producătorului de petrol la BVB
OMV Petrom a informat piaţa de capital că adunarea generală ordinară a acţionarilor societăţii a decis pe 24 aprilie distribuirea unui dividend brut de 0,0414 lei pe acţiune din profitul...
#alpha bank, # efg eurobank, #alpha bank fuziune, #banca, #banca grecia , #stiri Alpha Bank