Alpha Bank respinge fuziunea cu NBG

Luni, 14 Martie 2011, ora 10:47
1995 citiri
Alpha Bank respinge fuziunea cu NBG

Alpha Bank vrea sa-si pastreze independenta, a declarat pentru Financial Times un director al bancii elene, respingand ideea unei fuziuni cu rivalul mai mare National Bank of Greece, transmite Reuters, citat de Mediafax. 

"Din punctul nostru de vedere, tranzactia este moarta. Va fi foarte dificil sa abordam vreo propunere a NBG ca amiabila", a declarat directorul operational al Alpha, Spyros Filateros, pentru Financial Times.

NBG, cea mai mare banca din Grecia, a surprins pietele in februarie lansand o oferta de preluare a Alpha Bank prin schimb de actiuni, care evalueaza compania la trei miliarde euro.

Alpha a respins propunerea. Filaretos a adaugat ca oferta NBG a fost una ostila, iar calculele grupului duc lipsa de credibilitate.

"Inca de la inceput, aceasta nu a fost o abordare amiabila. NBG a lansat pe piata niste declaratii.

A dat de inteles ca este o tranzactie deja convenita. A fost o incercare foarte neindemanatica de a face presiuni asupra noastra", a aratat oficialul Alpha.

Autoritatile elene au demarat, in luna martie, o ancheta pentru a determina daca scurgerea de informatii in cazul ofertei NBG - Alpha a fost orchestrata pentru manipularea pietei bursiere.

Guvernul elen a cerut anul trecut bancilor sa-si consolideze operatiunile si sa exploreze fuziuni pentru a face fata mai bine crizei. Ambele institutii de credit sunt prezente si pe piata bancara romaneasca. 

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#fuziune alpha bank, #guvernul elen, #national bank of greece, #nbg , #stiri Alpha Bank