Alpha Bank Romania va vinde titluri de participare la 6 fonduri mutuale administrate de grup

Miercuri, 04 Februarie 2009, ora 13:34
1956 citiri
Alpha Bank Romania va vinde titluri de participare la 6 fonduri mutuale administrate de grup

Alpha Bank Romania va vinde din aceasta saptamana titluri de participare la sase fonduri mutuale administrate de Alpha Asset Management, divizia grupului grec specializata in administrarea investitiilor, a anuntat, miercuri, banca.

"Alpha Bank Romania este prima subsidiara a grupului care va distribui fonduri mutuale in afara Greciei, oferind acces pe pietele financiare internationale prin instrumente financiare pe termen mediu si lung", a spus primvicepresedintele executiv al bancii, Stere Farmache.


Pachetul contine sase fonduri, din care trei fonduri de actiuni, un fond de obligatiuni, un fond de plasamente mixte si un fond de tip fund of funds.
Fondurile de actiuni investesc atat pe piete mature, cat si pe cele emergente. Astfel, Alpha Athens Index Domestic Equities Fund si Alpha Aggressive Strategy Domestic Equities Fund au expunere investitionala pe Bursa din Atena, iar Alpha Select South-East Europe Foreign Equities Fund are expunere pe Turcia, Rusia, Grecia, Romania si alte state din regiune, se arata in comunicatul bancii.


Fondul de obligatiuni Alpha European Government Foreign Bonds Fund este axat pe plasamente in titluri de stat emise de state europene, autoritati si organisme europene.
Totodata, fondul de plasamente mixte Alpha Romania Foreign Balanced Fund investeste intr-un portofoliu alcatuit din actiuni, obligatiuni de stat sau corporative, depozite si alte instrumente investitionale emise in special de companii din Romania.
Pe de alta parte, Αlpha Cosmos Stars Silk Route Asia Foreign Equities Fund of Funds este un fond mutual ce investeste in alte fonduri mutuale de actiuni, cu plasamente in burse din piete emergente precum China si India.

#fonduri, # investitii, # banca , #stiri Alpha Bank