Bancherii, nemultumiti de Prima Casa 4

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 11:21
1840 citiri
Bancherii, nemultumiti de Prima Casa 4

De la reluarea programului guvernamental Prima Casa 4, bancile au acordat numai 300 de credite, cu o valoare totala de 12 milioane de euro.

"Cererea si-a mai revenit in ultimele saptamani si este la fel de ridicata ca in toamna anului trecut. Luna trecuta s-au acordat foarte putine credite deoarece numai cateva banci incepusera sa vanda credite Prima Casa. In plus, aprobarea unui dosar de credit prin acest program dureaza ceva mai mult timp", comenteaza Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului de credite Alliance Finance, citat de Ziarul Financiar.

Pentru luna iunie, guvernul a aprobat garantii de 6,1 milioane de euro.

A patra editie a programului Prima Casa a reusit sa atraga, in cele din urma, 16 banci.

Dintre acestea, numai sapte au inceput, efectiv, creditarea: BCR, BRD, CEC, Alpha Bank, Millennium, Piraeus si Banca Transilvania, de ieri adaugandu-se si OTP.

Reprezentantii Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, institutia care gestioneaza garantiile acordate de stat prin acest program, declarau la ince­putul lunii iulie ca numarul dosarelor procesate zilnic se ridica la 40, la jumatate comparativ cu ritmul din a treia etapa a programului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bancheri, #program prima casa 4, #prima casa, #credit prima casa , #stiri Alpha Bank