Concedii pe banii bancilor

Luni, 11 Iunie 2007, ora 11:24
940 citiri

Cinci banci din Romania ofera posibilitatea de a pleca in vacanta pe baza creditelor special concepute pentru calatorii cu o dobanda ce pleaca insa de la 22% pe an.

Vacanta pe banii bancilor presupune un venit net de cel putin 500 de euro. Suma acordata variaza intre un minim de 300 de lei la Romexterra si un maxim de 35.000 de lei la BCR. Perioada creditului incepe de la trei luni si poate ajunge pana la zece ani, in cazul CEC.

Bancile care acorda astfel de finantari au creat comisioane suficient de generoase: comisioane up-fron cuprinse intre 4 si 6%, comisioane pentru analiza dosarului cuprinse intre 10 si 30 de euro, iar BCR percepe si un comision lunar de 0,05% aplicat la sold. La MKB Romexterra Bank si Banca Transilvania asigurarea de viata este obligatorie. Pe de alta parte, BCR ofera aceasta asigurare gratuit, cheltuielile fiind suportate de banca. Iar Alpha Bank nu solicita asigurare.

mare_1.jpg
In afara creditului clasic se poate opta si pentru un card de vacanta. Astfel, Banca Transilvania ofera aceasta posibilitate prin campania dedicata cardului MasterCard Forte. Promotia este alcatuita in asa fel incat plata ratelor se incepe in octombrie, dupa terminarea concediului.

Creditul maxim se opreste la suma de 5.000 de euro echivalent in lei, dar valoarea imprumutului nu trebuie sa depaseasca trei venituri lunare cu caracter permanent. Se poate intra in in promotie in cazul in care panal la 31 iulie se efectueaza o tranzactie in valoare de 10 lei.

O ultima varianta o constituie creditul de uz personal, care poate fi utilizat si pentru a finanta concediile.

Bloombiz