Fitch a scazut ratingurile a patru banci grecesti

Marti, 23 Februarie 2010, ora 17:55
1666 citiri
Fitch a scazut ratingurile a patru banci grecesti

Fitch a revizuit in scadere ratingurile National Bank of Greece (NBG), Alpha Bank, EFG Eurobank si Piraeus Bank, in contextul in care anticipeaza ca ajustarile fiscale pe care va trebui sa le faca guvernul elen vor afecta si mai mult profitabilitatea si calitatea activelor acestor banci.

"In particular, Fitch crede ca masurile de inasprire fiscala pe care trebuie sa le ia guvernul elen vor avea un efect semnificativ asupra economiei reale, afectand cererea de credite si punand o presiune suplimentara asupra calitatii activelor. Aceasta din urma ar putea conduce la un cost al creditului mai mare, slabind in cele din urma profitabilitatea", arata raportul agentiei de rating.

Fitch a revizuit in scadere ratingul pentru imprumuturile pe termen lung de la "BBB+", la "BBB", in timp ce ratingurile pentru creditele pe termen scurt au fost modificate de la "F3" la "F2".

Totodata, perspectiva pentru creditele pe termen lung este negativa.

In acelasi timp, agentia a revizuit in coborare ratingurile individuale ale celor patru banci de la "B/C" la "C".

Pe de alta parte, Fitch a mentinut ratingul ATEbank la imprumuturile pe termen lung, la "BBB-", iar la creditele pe perioada scurta l-a mentinut la "F3".

Pe 22 decembrie 2009, Moody's coborase ratingurile mai multor banci elene, pe fondul temerilor legate de rentabilitatea lor dupa incetinirea economica si capacitatea redusa a guvernului grec de a le sustine, dupa ce mai devreme coborase ratingul suveran al Greciei.

Astfel, Moody's a coborat ratingurile pentru credite si depozite ale National Bank of Greece, la A1 de la Aa3, precum si ale EFG Eurobank, de la A1 la A2.

Totodata, Moody's a scazut calificativul Emporiki Bank, filiala greceasca a bancii franceze Credit Agricole, la A1 de la A2.

De asemenea, agentia de rating a coborat ratingurile pentru credite garantate de stat ale Alpha Bank, a treia banca de pe piata elena, de la A1 la A2.

 

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#banci, #fitch, #grecesti, #ratinguri, #scadere , #stiri Alpha Bank