Alro Slatina va plati pana la 216 lei/MWh pentru energia de la Hidroelectrica

Luni, 13 August 2012, ora 14:45
1495 citiri
Alro Slatina va plati pana la 216 lei/MWh pentru energia de la Hidroelectrica

Contractul de furnizare de energie dintre Hidroelectrica si Alro prevede un pret maxim de 216 lei/MWh si unul minim de 180 de lei/MWh, care va fi aplicat din 2013, iar anul acesta pretul va fi de 174 lei/MWh, respectiv de 184 lei/MWh, a declarat luni, Remus Borza, partener al Euro Insol.

"Am agreat un minim sub care niciodata nu vom vinde energie catre Alro, daca ar fi sa ne raportam la acesta cotatie a aluminiului la bursa londoneza trebuia sa mergem pe 148 de lei MWh, dar am ridicat acest nivel la 180 de lei. Acesta este un minim sub care niciodata Hidroelectrica nu va vinde Alro. Am fixat si un maxim de 214 lei MWh. Cu alte cuvine, doar din aceasta diferenta intre minim si maxim, Hidroelectrica va castiga intre 180 milioane de lei si 300 milioane de lei venituri suplimentare incepand cu 2013. Pentru anul 2012 am fixat un pret fix, platibil retoractiv si am convenit la un pret de 174 lei pe primele sapte luni, ianuarie - iulie. Aceste diferente inseamna venituri suplimentare nebugetate de 64 milioane de lei. Pretul pentru urmatoarele cinci luni, august - decembrie, a fost fixat la 184 lei", a spus Remus Borza, partener al Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Cum va calcula Hidroelectrica pretul energiei pentru Alro, majorat cu 70%

Borza a explicat ca acest contract aduce ca noutate un pret net superior fata de pretul din contractul anterior.

"Pretul din contract era de 130 de lei pe MWh, ca medie si era raportat la cotatia aluminiului pe Bursa de Metale de la Londra. Din cauza evolutiei nefavorabile din ultimele luni a acestei cotatii pe bursa londoneza, cel putin in martie, pretul platit de Alro pe MWh furnizat de Hidroelectrica era de 114-116 lei. Le-am explicat executivilor de la Alro ca nu suntem asociati in acest business si ca riscul deprecierii cotatiei aluminiului pe bursa londoneza nu ar trebui sa impacteze indicatorii financiari ai hidroelectrica", a mai declarat Borza.

Hidroelectrica: Capitolul contractelor paguboase, inchis. Cand iese din insolventa?

Liberalizarea pietei de energie ar putea fi grabita din cauza situatiei Hidroelectrica

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#pret energie Alro Slatina Hidroelectrica, #contract Alro Slatina Hidroelectrica , #Management