18 companii romanesti participa la Targul International de Mobila din Moscova

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 12:12
2533 citiri
18 companii romanesti participa la Targul International de Mobila din Moscova

Un numar de 18 companii reprezentative din industria mobilei din Romania participa, intre 22 si 26 noiembrie 2010, la cea de a 22-a editie a Targului International de mobila MEBEL 2010 de la Moscova, sub brandul sectorial "Style, comfort, durability - Romanian Furniture", informeaza NewsIn.

Pavilionul national al Romaniei este organizat, cu sprijinul BPCE Moscova, de catre Ministerul roman al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), in colaborare cu Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine si Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania (APMR), potrivit unui comunicat emis joi de MECMA.

"In cadrul programului de promovare a exporturilor, firmele producatoare de mobila din Romania se prezinta la Expocentre Moscova cu o oferta diversificata de mobilier, executat din lemn masiv, PAL, MDF etc., cu un grad inalt de prelucrare (sufragerii, dormitoare, bucatarii, holuri, mese, scaune - mobilier tapitat, mobilier pentru baie).

Inca din prima zi, pavilionul Romaniei a fost vizitat de reprezentanti a numeroase firme autohtone, creandu-se premisele unor potentiale afaceri pe profil", se arata in comunicat.

Targul de la Moscova acopera sapte sectoare tematice: stil (mobila clasica si moderna), confort (mobila tapitata si materiale pentru tapiterie), componente (accesorii si componente pentru producerea mobilei), bucatarii (lumea bucatariilor-mobila, dispozitive si accesorii), birouri (mobilier pentru birouri si cu destinatii speciale), design (design interior), decor (articole de mobilier si de design).

La MEBEL 2010 sunt prezente peste 1.000 companii, din 29 de tari, printre care Austria, Belarus, Bulgaria, Cehia, China, Croatia, Egipt, Finlanda, Franta, Germania, Hong Kong, India, Iran, Italia, Kazahstan, Kirghizia, Malaezia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Rep. Coreea, Romania, Rusia, Serbia, Spania, SUA, Taiwan, Turcia si Ucraina.

Rusia participa cu peste 650 de firme din circa 150 de localitati. De asemenea, in cadrul targului, doar opt tari participa cu pavilion national: Bulgaria, Croatia, Egipt, Franta, Germania, Italia, Romania si Spania.

Tara noastra participa la manifestarea expozitionala de la Moscova pentru al 9-lea an consecutiv.

Companiile din Romania care participa la MEBEL 2010 sunt: Alro International Satu Mare, Amis Impex Reghin, Badex Mob Bucuresti, Cesimex Cehu Silvaniei, Dexacont Satu Mare, Kidcity Distribution Satu Mare, Mobex Targu Mures, Monte Cristo Mobili Iasi, Oksad Serv Bacau, RCD Mobili Cluj-Napoca, Romeuro 2000 Bistrita, Rus Savitar Dumbravita Timis, Silvarom Bucuresti, Simex Simleul Silvaniei, Simex Grup Simleul Silvaniei, Simex Plus Simleul Silvaniei, Tehnoforestexport Bucuresti si Yang International Bistrita, informeaza reprezentantii Ministerului Economiei.

MEBEL 2010 Moscova este cel mai mare targ specializat din estul Europei si unul dintre dintre cele mai mari din lume.

Pe perioada celor 5 zile de desfasurare, pe o suprafata totala de 75.000 mp, targul se constituie in loc de intalnire pentru specialistii din industria mobilei care vor putea participa la numeroase seminarii, mese rotunde, expuneri, competitii si festivitati de premiere: Totodata, aici se pot afla toate noutatile din lumea afacerilor globale cu mobila, opiniile profesionistilor din acest domeniu si previziunile de dezvoltare a pietei mobilei pentru urmatorii ani.

Tema principala a MEBEL 2010 - Moscova este "interiorul unui apartament standard dintr-o zona urbana", pe care firme de renume din domeniu vor trebui sa-l mobileze, utilizand diferite variante ale colectiilor proprii, pentru crearea unei atmosfere de confort.

#companii, #industrie, #mebel, #mobila, #participare, #romanesti , #stiri Alro