ALRO - MON AMOUR

Marti, 31 Iulie 2001, ora 00:00
1400 citiri

Multe din societatile romanesti au fost construite la vremea lor cu tehnologie franceza.
Dupa '90 cei care au adus tehnologia s-au gandit ca ar putea sa devina actionari majoritari la societatile respective, lucru care s-a dovedit ca nu esMulte din societatile romanesti au fost construite la vremea lor cu tehnologie franceza.
Dupa '90 cei care au adus tehnologia s-au gandit ca ar putea sa devina actionari majoritari la societatile respective, lucru care s-a dovedit ca nu este atat de simplu!

Si a inceput razboiul declaratiilor, influentelor diplomatice uneori.
Au fost batalii castigate (DACIA) dar au fost si batalii pierdute (SIDEX).

Interesanta declaratia pemierului francez intimpul vizitei la Bucuresti: "Pe noi ne-ati convins, cred ca a sosit momentul sa sensibilizati acum mai degraba blocul anglo-saxon din cadrul Aliantei".
Cand toata lumea comenta de zor privatizarea Sidex, vizita pemierului Lionel Jospin si gestul de eleganta diplomatica al Cabinetului de la Bucuresti de a amana semnarea privatizarii combinatului galaten cu cateva zile, iata ca acesta a primit intr-un fel "binecuvantarea"!
Era cazul sa mai sensibilizam si blocul anglo-saxon!!!
dar daca la Galati, Usinor nu mai avea nici macar o sansa, in primul rand din punct de vedere procedural iata ca pe premierul francez l-au insotit "reprezentanti la varf" ai companiei Pechiney.
"perla coroanei" inca asteapta!

Dar oare ce parere are "o tara foarte mare care joaca un rol decisiv in procesul de extindere", despre cazul ALRO

In rest . ALRO ramane . DRAGOSTEA MEA!!!!!!