Alro Slatina a semnat contracte de aproape 150 milioane lei, cu o companie din grup

Miercuri, 29 Iulie 2009, ora 16:09
1494 citiri
Alro Slatina a semnat contracte de aproape 150 milioane lei, cu o companie din grup

Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a semnat in prima jumatate a acestui an mai multe contracte in valoare de aproape 150 milioane lei, pe baza carora urmeaza sa livreze produse si sa presteze servicii pentru Vimetco Extrusion, potrivit unui raport de audit publicat miercuri, preluat de NewsIn.

Cel mai mare contract, in valoare de 138,75 milioane lei, a fost semnat la inceputul lunii februarie si are ca obiect vanzarea unor bare de extruziune.

Celelalte contracte vizeaza prelucrarea unor produse si materiale. Alro Slatina a obtinut un profit net de 27,33 milioane lei (6,4 milioane euro) in primul trimestru al anului, cu 77% mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, cand afisase un profit net de 118,05 milioane lei.

In primul trimestru al acestui an, afacerile companiei s-au cifrat la 389 milioane lei (91,18 milioane euro), in scadere cu 22,5% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand se cifrau la 502,28 milioane lei.

Pentru anul 2009, Alro Slatina estimeaza scaderea profitului net la 22,02 milioane dolari, de peste patru ori sub nivelul inregistrat in 2008, anticipand scaderea veniturilor de 2,2 ori.

Compania are un capital social de 356,89 milioane lei, divizat in 713,78 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,50 lei. Actionarul majoritar al Alro este grupul Vimetco, inregistrat in Olanda, controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitski.

Vimetco detine 84,18% din Alro. Alro Slatina are o valoare de piata de 1,14 miliarde lei (271,35 milioane euro), potrivit cotatiei de 1,60 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera de marti.

Titlurile Alro se tranzactioneaza la categoria I a pietei reglementate a BVB, sub simbolul ALR. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro. Cu ce specificații vine
Xiaomi se pregătește să lanseze modelul 14T Pro, o variantă mai accesibilă a seriei sale flagship, care promite performanțe de top cu mici compromisuri pentru a menține prețul accesibil....
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
#contracte, # companie, # servicii, # producator , #stiri Alro