Vimteco a modernizat laminoarul de benzi la rece de la Alro

Marti, 29 Iulie 2008, ora 11:30
1805 citiri
Vimteco a modernizat laminoarul de benzi la rece de la Alro

Producatorul global de aluminiu primar si prelucrat, Vimteco, a finalizat lucrarile pentru modernizarea laminorului de benzi la rece de la Alro Slatina, dupa ce a investit 4,8 milioane de dolari, a anuntat compania intr-un comunicat. Ca urmare a lucrarilor de modernizare, implementate in colaborare cu FATA Hunter, capacitatea de procesare a laminorului va ajunge la 36.000 de tone pe an si va creste calitatea laminatelor plate, precum foile de tabla sau rulourile, sustin reprezentantii companiei.

Laminorul a trecut prin perioada de verificari si demonstratii ale parametrilor de performanta, iar in prezent, este operat de Alro, lucrand la capacitate maxima de la finele lui aprilie. "Modernizarea laminorului de benzi la rece reprezinta un pas important al strategiei de crestere a capacitatii de productie pentru laminatele plate, la combinatul din Slatina. Parteneriatul cu FATA Hunter a fost foarte productiv, iar modernizarea isi va produce efectul in termenul stabilit", a declarat directorul general al Alro SA, Gheorghe Dobra.


Alro Slatina are un buget de investitii tehnologice si de mediu de 63 de milioane de dolari pentru acest an, a declarat, in luna mai, vicepresedintele Consiliului de Administratie al companiei, Marian Nastase. Acesta a adaugat ca investitiile totale realizate de companie dumpa privatizare vor depasi suma de 273 milioane de dolari.


In prezent, Alro Slatina are o productivitate de 90 de tone/angajat si preconizeaza ca aceasta sa creasca la 120 de tone/angajat pana anul viitor. Compania produce acum 260.000 de tone de aluminiu electrolitic (lichid). Pe langa investitiile in facilitatile de productie, compania are un buget de patru milioane de dolari pentru protectia muncii in acest an. Bugetul include 750.000 de dolari pentru echipamente de protectie, 330.000 de dolari pentru materiale de protectie, 400.000 de dolari pentru materiale sanitare si 2,7 milioane de dolari destinate hranei de protectie. In 2008, valoarea investitiilor pentru formarea fortei de munca se ridica la 350.000 de dolari.


Alro esteo subsidiara a Vimetco NV, companie globala de aluminiu primar si procesat. Alro este listat la Bursa de Valori Bucuresti  si anul trecut a inregistrat un profit net de 180 de milioane de dolari, iar cifra de afaceri a companie a fost de 850 milioane de dolari. Anul trecut, investitiile Alro Slatina au ajuns la suma de 60 de milioane de dolari.