Interviurile Business24.ro

Amazon va plati, retroactiv, taxe de 200 milioane de euro in Franta

Amazon va plati, retroactiv, taxe de 200 milioane de euro in Franta
Amazon / stiri Amazon

Gigantul american in domeniul comertului online Amazon a anuntat luni ca a ajuns la un acord cu fiscul francez in urma caruia va plati, retroactiv, taxe in valoare de aproximativ 200 milioane de euro, transmite AFP. In anul 2012, Ministerul francez al Economiei a instiintat filiala franceza a grupului american ca are de platit impozite restante si penalitati in valoare ...

Despre Amazon

Amazon.com, Inc. este o companie multinationala de comert electronic cu sediul in Seattle, Washington, Statele Unite ale Americii. Amazon este cel mai mare retailer din lume. Compania realizeaza si produse electronice, si anume dispozitivele Kindle. 
 
Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt e-book reader-ul Amazon Kindle si tableta computer Kindle Fire.
 
Amazon este si un furnizor important de servicii de cloud computing.
 
Initial, Amazon era o librarie online, dar apoi si-a diversificat oferta, prin vanzarea de DVD-uri, CD-uri, produse software, jocuri video, aparate electronice, haine, mobila, mancare, echipament sportiv, produse de gradinarit, produse pentru copii, ceasuri, produse pentru ingrijirea personala, instrumente muzicale, jucarii si bijuterii. De asemenea, clientii pot descarca si fisiere de tip mp3. 
 
Amazon are website-uri separate de retail pentru tarile urmatoare: Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Spania, Japonia si China. Compania isi va lansa website-uri in Polonia, Brazilia, Olanda si Suedia.