Interviurile Business24.ro

Amazon a devenit cea mai valoroasa companie de pe Wall Street

Amazon a devenit cea mai valoroasa companie de pe Wall Street
Amazon / stiri Amazon

Amazon a devenit pentru scurt timp cea mai valoroasa companie de pe Wall Street in cursul sedintei bursiere de luni, la cateva zile dupa ce Microsoft a detronat liderul Apple. La Bursa de la New York, actiunile Amazon au urcat cu 4,7% astfel incat capitalizarea bursiera a companiei americane a urcat la 865 de miliarde de dolari, in timp ce titlurile Apple au inregistrat ...

Despre Amazon

Amazon.com, Inc. este o companie multinationala de comert electronic cu sediul in Seattle, Washington, Statele Unite ale Americii. Amazon este cel mai mare retailer din lume. Compania realizeaza si produse electronice, si anume dispozitivele Kindle. 
 
Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt e-book reader-ul Amazon Kindle si tableta computer Kindle Fire.
 
Amazon este si un furnizor important de servicii de cloud computing.
 
Initial, Amazon era o librarie online, dar apoi si-a diversificat oferta, prin vanzarea de DVD-uri, CD-uri, produse software, jocuri video, aparate electronice, haine, mobila, mancare, echipament sportiv, produse de gradinarit, produse pentru copii, ceasuri, produse pentru ingrijirea personala, instrumente muzicale, jucarii si bijuterii. De asemenea, clientii pot descarca si fisiere de tip mp3. 
 
Amazon are website-uri separate de retail pentru tarile urmatoare: Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Spania, Japonia si China. Compania isi va lansa website-uri in Polonia, Brazilia, Olanda si Suedia.