Amazon investeste in India

Sambata, 21 Ianuarie 2012, ora 10:50
1667 citiri
Amazon investeste in India
Amazon.com

Amazon isi creeaza primul centru de stocare din India, urmarind sa patrunda pe piata celei de-a doua cea mai populata tara din lume.

Centrele de stocare sunt depozite gigantice care ajuta Amazon si alti retaileri online sa stocheze un numar mare de produse, sa le expedieze rapid si sa se poata ocupa eficient de retururi, explica Reuters.

Centrul Amazon se va deschide in Mumbai, cel mai mare oras din India, unde Amazon va crea numeroase locuri de munca.

Astfel, compania americana a anuntat deja ca se afla in cautarea unui manager IT pentru noul sau centru si a unui manager administrativ al centrului, dar doreste sa angajeze si analisti financiari, care sa realizele rapoartele de control si sa ajute la administrarea eficienta a noului centru.

Amazon detine astfel de centre-depozit in China, Germania, Japonia, Anglia si SUA, unde anul trecut a investit in crearea a peste 10 astfel de centre, iar in prezent doreste sa stabileasca unul si in India.

Construirea unui astfel de centru costa mult, insa Amazon este serios in ceea ce priveste piata de retail de 550 de miliarde de dolari a Indiei.

In India, Amazon detine centre de dezvoltare software in Bangalore, Chennai si Hyderabad, iar clientii indienie pot cumpara produse de pe site-ul web al Amazon din alte tari, iar produsele sunt expediate catre ei, insa pentru moment, Amazon nu are un site de retail online, special dedicat Indiei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#amazon, #depozit Amazon, #Amazon India, #retailer Amazon, #comenzi Amazon , #Investitii