BuzzFeed a atras o investitie de 50 de milioane de dolari

Marti, 12 August 2014, ora 16:32
1354 citiri
BuzzFeed a atras o investitie de 50 de milioane de dolari

Site-ul american de stiri si divertisment BuzzFeed a atras o investitie de 50 de milioane de dolari, fapt care va permite dezvoltarea acestei platforme, a carei valoare este estimata la aproximativ 850 de milioane de dolari.

Fondul de investitii Andreessen Horowitz a anuntat ca va investi 50 de milioane de dolari in platforma BuzzFeed. De asemenea, ca urmare a acestei investitii, Chris Dixon, unul din partenerii fondului de investitii, va face parte din consiliul de administratie al BuzzFeed.

Detaliile acestei operatiuni nu au fost facute publice, insa, potrivit publicatiei The New York Times, acest aport de capital creste valoarea BuzzFeed la 850 de milioane de dolari.

Potrivit AFP, ca o comparatie, Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al retailerului online Amazon, a anuntat in august 2013 ca va cumpara in nume personal, pentru o suma de 250 de milioane de dolari, prestigiosul cotidian american The Washington Post. Chris Dixon a mai spus ca BuzzFeed va deveni un serviciu de informatii mai serioase.

"Suntem in prezent in centrul unei schimbari tehnologice majore, in care, din ce in ce mai mult, stirile si divertismentul sunt distribuite pe retelele sociale si 'consumate' pe dispozitive mobile", a mai afirmat Dixon, intr-o postare pe blogul sau.

Acesta considera ca BuzzFeed va tranzita aceasta perioada si se va transforma intr-o "companie de media proeminenta". Totodata, Chris Dixon a spus ca BuzzFeed are o redactie formata din 200 de persoane, care acopera domenii variate, precum politica, sport, economic si divertisment.

BuzzFeed este unul dintre cele mai cunoscute site-uri de stiri cu tematica sociala si de divertisment la nivel international. Lansat in 2006, in SUA, de Jonah Peretti, site-ul BuzzFeed este detinut de compania BuzzFeed Inc.

BuzzFeed, care difuzeaza atat informatii insolite, liste cu animale, imagini, cat si stiri serioase, are aproximativ 150 de milioane de utilizatori pe luna si este o companie profitabila, care va avea in acest an o cifra de afaceri de peste o suta de milioane de dolari.

De la lansarea sa, in 2006, BuzzFeed a atras investitii totale de aproape 100 de milioane de dolari, potrivit bloomberg.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#investitii BuzzFeed, #platforma BuzzFeed, #retailer online Amazon , #Investitii