Amazon a cumparat platforma comiXology

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 15:17
1594 citiri
Amazon a cumparat platforma comiXology

Amazon, cel mai mare retailer online din lume, a anuntat joi ca a cumparat comiXology, o companie specializata in vanzarea unor versiuni digitale ale unor carti de benzi desenate.

Lansata in 2007 si cu sediul la New York, comiXology este o platforma online care permite cumpararea si lecturarea unor carti de benzi desenate pe tablete, prin intermediul unor aplicatii disponibile pentru iPad si Kindle Fire, dar si pe telefoanele inteligente care folosesc sistemele de operare Android si Windows 8.

Catalogul comiXology cuprinde peste 50.000 de titluri din portofoliul Marvel si DC Comics, dar si ale unor creatori independenti, potrivit site-ului techcrunch.com.

"Amazon si comiXology impartasesc o pasiune pentru reinventarea lecturii in aceasta lume digitala", a declarat David Naggar, vicepresedinte responsabil de achizitiile de continut in cadrul companiei Amazon, intr-un comunicat.

El a precizat ca Amazon intentioneaza sa investeasca in activitatea comiXology, avand in plan sa creasca echipa companiei si sa faca disponibile pe aceasta platforma mai multe carti de benzi desenate si romane grafice.

Este de asteptat ca tranzactia sa se finalizeze pana la sfarsitul lunii iunie, iar valoarea acesteia nu a fost divulgata.

Lansat ca o simpla librarie online, retailerul Amazon si-a dezvoltat foarte mult activitatea in ultimii ani.

Pe de alta parte, Jeff Bezos, fondatorul si directorul executiv al Amazon, a anuntat luni ca va cumpara in nume personal, pentru o suma de 250 de milioane de dolari, cotidianul The Washington Post.

#retailer online Amazon, #platforma comiXology, #Amazon cumparaturi , #stiri Amazon