Amazon a redus cu 250 de dolari pretul pentru telefonul Fire

Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 08:43
2764 citiri
Amazon a redus cu 250 de dolari pretul pentru telefonul Fire
Foto: Amazon

Amazon a redus pretul telefonului Fire cu 250 dolari, o versiune deblocata fiind disponibila la 199 de dolari, ca reactie la preturile de pornire practicate de concurenti pentru telefoanele high-end, care, insa, sunt oferite cu contracte de servicii de doi ani semnate cu operatori de telecomunicatii mobile.

Aceasta scadere a pretului pentru versiunea de 32 Gb a Fire vine dupa ce Amazon a oferit modelul gratis prin semnarea unui cu contract la numai doua luni de la lansarea acestuia pe piata. Telefonul Fire, deblocat, include toate functiile Amazon, cum ar fi statutul de client "Prime" pentru un an, care altfel costa 99 de dolari. La lansare, terminalul Fire, deblocat, costa 649 dolari, scrie pe blogul Wall Street Journal.

Amazon are planuri ambitioase in segmentul hardware, oferind, printre altele, tablete si set-top box-uri. Echipamentele Amazon au ca si concurenti pe cele ale Google, Apple si Microsoft, dar sunt oferite clientilor fideli ai sai pentru a-i determina sa cumpere mai multe din propriile produse.

Cand a lansat primul terminal Fire, Amazon a pus accentul pe caracteristicile sale unice, cum ar fi afisare 3D, suport live si stocare cloud-ul gratuita a fotografiilor realizate cu telefonul. Insa pretul mare a fost o piedica in fata vanzarilor, iar Amazon nu a facut publice aceste cifre. Un executiv Amazon a declarat luna trecuta ca pretul telefonului nu a fost stabilit corect, iar compania a inregistrat pierderi ca urmare a vanzarilor slabe.

Telefoanele care nu sunt blocate pentru o anumita retea sunt foarte cautate in piata, chiar daca pretul de cumparare este mai mare. In mai multe tari, telefoane din categoria high-end, setate pentrun anumit operator, au un pret in jurul a 199 dolari, companiile practicand aceste reduceri pentru a obtine noi clienti. Operatorii de telefonie mobila folosesc diferite retele, iar Fire, deblocat, este compatibil cu retelele GSM, insa nu si cu CDMA.

#amazon fire, #reducere amazon , #stiri Amazon