Amazon asteapta permisiunea autoritatilor sa testeze dronele cu care va livra comenzi

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 09:32
2125 citiri
Amazon asteapta permisiunea autoritatilor sa testeze dronele cu care va livra comenzi
Sursa foto: Reuters

Amazon.com vrea sa obtina premisiunea din partea autoritatilor americane pentru a testa, in jurul orasului Seattle, dronele cu care va livra comenzile printr-un program care a starnit dezbateri pe scara larga despre siguranta si confidentialitatea tehnologiei folosite in aceste aparate de zbor.

Directorul executiv al companiei, Jeff Bezos vrea sa foloseasca dronele pentru a putea livra comenzi in maximum 30 de minute, prin programul "Prim-Air". Amazon dezvolta drone care pot zbura cu viteze de 50 mile pe ora (90 kmh), conform Reuters.

Amazon vrea sa testeze dronele in apropiere de Seattle, unde are amplasat un laborator de cercetare unde se dezvolta tehnologia pentru aceste aparate de zbor, potrivit anuntului postat de companie pe site-ul Administratiei Federala a Aviatiei (FAA). In prezent, Amazon testeaza dronele in spatiu inchis, dar si in alte tari.

Dronele pot fi folosite limitat in SUA

In 2012, Congresul american a cerut FAA sa stabileasca norme pentru utilizarea de drone, iar autoritatea a stabilit ca dronele vor fi utilizate limitat in SUA, in diferite domenii, cum ar fi supraveghere, procese de aplicare a legii si cercetare atmosferica.

Anul trecut, guvernul american a creat sase poligoane unde pot fi testate drone pentru uz comercial, acestea fiind amplasate in statele americane Alaska, Nevada, New York, North Dakota, Texas, si Virginia.

Insa niciunul dintre aceste poligoane nu este in apropiere de Seattle, Washington, iar Amazon a precizat in scrisoarea trimisa autoritatii americane ca este "nepractica" limitarea testelor la acele zone.

"Livrarea pachetelor cu drone va fi intr-o zi 'la fel de normala ca si prezenta, astazi, a camioanelor de curierat pe strazi'", se arata in scrisoarea celor de la Amazon.

#amazon drone, #testare drone, #Amazon FAA , #stiri Amazon