Amazon lanseaza primul smartphone al companiei

Joi, 05 Iunie 2014, ora 11:05
1569 citiri
Amazon lanseaza primul smartphone al companiei

Amazon intentioneaza sa prezinte in luna iunie primul smartphone al companiei, a declarat o sursa apropiata situatiei, lansarea urmand sa asigure celui mai mare retailer online din lume o pozitie mai puternica pe piata dispozitivelor mobile.

Amazon a anuntat pe Twitter ca va organiza la 18 iunie un eveniment la Seattle, gazduit de directorul general, Jeff Bezos, pentru a prezenta un produs, potrivit Blooomberg.

Un purtator de cuvant al companiei nu a raspuns la o cerere pentru comentarii.

Un smartphone Amazon ar creste rivalitatea retailerului online cu Apple, care produce iPhone. Cele doua companii se afla in competitie pentru vanzarea de dispozitive mobile precum tablete, dar si de servicii online, precum divertisment.

"Este o incercare a Amazon de a obtine o pozitie pe cea mai mare categorie de dispozitive", a declarat Jan Dawson, analist pentru sectorul IT.

Cotidianul Wall Street Journal a scris in aprilie, citand surse, ca Amazon se pregateste sa lanseze in a doua jumatate a anului primul smartphone al companiei, echipat cu tehnologie care face unele imgini sa para 3D, similar unei holograme, fara sa necesite ochelari speciali.

Amazon produce in prezent e-reader-ul Kindle, precum si linia de tablete Kindle Fire.

#smartphone Amazon, #compania Amazon, #piata dispozitive mobile , #stiri Amazon