Cele mai bogate femei de pe catwalk

Sambata, 07 Mai 2011, ora 14:13
3006 citiri
Cele mai bogate femei de pe catwalk

Gisele Bundchen, Heidi Klum  si Kate Moss s-au transformat in ultimul an din top modele in adevarati “moguli”, iesind din lumina reflectoarelor in postura de designeri, antreprenori si staruri pop. Forbes prezinta topul celor mai bogate astfel de femei, care au castigat in total suma de 112 milioane de dolari in ultimele 12 luni, cu 30% mai mult decat in anul precedent.

Gisele Bundchen, 45 milioane de dolari

De la incheierea colaborarii cu Victoria’s Secret, Bundchen s-a casatorit si a devenit mama, dar nu a scazut ritmul realizarilor sale.

Bundchen ramane imaginea a numeroase campanii din S.U.A., Europa, Asia si America latina. De la H&M la Dior si Versace, modelul se afla in spatele brandurilor care reprezinta luxul la un nivel permisiv.

Puterea ei de vanzare este cuantificabila: andosamentul modelului a fost creditat cu 40% in veniturile inregistrate de P&G in ultimul trimestru pentru contributia pe care a adus-o la cresterea vanzarilor Pantene in Brazilia.

Cele mai prolifice afaceri ale sale depasesc aria modelingului: Bundchen castiga un procent din vanzarile realizate la incaltamintea Ipanema care ii poarta numele, rivala cunoscutului brand brazilian Havaianas.

Mai mult decat atat, toate veniturile modelului se realizeaza in euro si in reali brazilieni, rezultatul fiind o crestere considerabila a veniturilor, in conditiile in care ambele cursuri valutare s-au apreciat fata de dolar cu 10 pana la 99 de procente in ultimul an.

Heidi Klum, 20 milioane de dolari

Klum isi continua procesul de “metamorfoza” din top model in om de afaceri.

Toamna trecuta Klum si-a incheiat cariera de 13 ani la Victoria’s Secret, insa veniturile ai au urcat pana la 20 milioane de dolari din proiecte de televiziune, colectii de haine si alte proiecte cu marile branduri.

Anul acesta modelul a incheiat un contract cu compania de imbracaminte sport New Balance, realizand o linie de imbracaminte sportiva care va fi vanduta exclusiv pe Amazon.com.

Kate Moss, 13,5 milioane de dolari

Kate Moss reprezinta o “amenintare” dubla pentru lumea modei, atat din perspectiva modelingului cat si a talentului ei de designer.

In ultimul an a castigat aproape 14 milioane de dolari multumita unui parteneriat prolific cu retailerul englez TopShop.

“Fata rea” a modei de altadata a adaugat peste 5 milioane de dolari veniturilor sale un ultimul an datorita noilor contracte incheiate cu Dior, Vogue Eyewear si Cidade Jardim.

Alte parteneriate ale modelului includ nume mari precum Longchamp, David Yurman, Rimmel si YSL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cele mai bogate femei, #gisele bundchen, #heidi klum, #kate moss, #top model , #stiri Amazon