Costurile de livrare, cea mai mare problema Amazon

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 14:06
2204 citiri
Costurile de livrare, cea mai mare problema Amazon

Incercarea Amazon de a castiga loialitatea clientilor prin costurile de livrare reduse si accesul la filme online are limitele sale.

Dupa un salt de 20% a costurilor operationale, care a dus la ratarea nivelului de profit estimat pentru ultimul trimestru, compania a anuntat ca ia in considerarea majorarea pretului pentru clientii din categoria "prime" pentru prima oara.

Acest serviciu, care include livrarea comenzilor in doua zile si servicii video online nelimitate ar putea fi majorate cu 20-40 de dolari pe an in SUA, a anuntat compania, conform Business Week.

Cheltuielile Amazon au crescut datorita initiativei directorului sau executiv, Jeff Bezos, de a realiza noi investitii, cum ar fi depozite sau servicii de livrare prin drone, pentru a majora ritmul de livrare. In timp ce acestase concentreaza pe "servicii de prima clasa", exista si limite in subventiile oferite.

"Cand introduci servicii de livrare prin drone, dar ratezi veniturile tinta, investitiile in noi tehnologii sunt riscante", a spus Gene Alvarez, analist al Gartner.

La bursa germana, Amazon a pierdut 3,9% la 387,34 dolari. Actiunile au pierdut si in SUA dupa ce compania a anuntat rezultatele. Venitul net a fost de 239 de milioane de dolari, conform Amazon, in timp ce analistii, conform Bloomberg, estimau mai mult, Costurile operationale au crescut la 25,1 miliarde de dolari, fata de 20,9 miliarde de dolari anul trecut.

Vanzarile de Sarbatorile de Iarna

Vanzaruile in ultimele luni ale anului au avut cea mai mica rata de crestere din 2008. Veniturile au crescut cu 20%, la 25,6 miliarde de dolari,sub nivelul de 26,1 miliarde de dolarie stimat de analisti. In acelasi timp, la nivel global, vanzarile au crescut cu 13%, fata de 21% cu un an in urma.

"Ceea ce vedem esto o crestere in continuare, insa cu o rata mai redusa", a spus Michael Patcher, analis la Wedbush Securities.

Tom Szkutak, directorul financiar al companiei, a precizat ca Amazon plateste pentru serviciile aditionale oferite pentru clientii din categoria "prime", cum ar fi filmele online, ceea ce duce la cresterea costurilor.

Extinderea pe piata

Amazon, care vinde o multitudine de produse, de la televizoare HD la trenuri de jucarie, incearca sa castige din cotele de piata ale altor retaileri, cum ar fi Best Buy.

Piata comertului online este estimata ca va creste in acest an cu 15%, la peste 300 de miliarde de dolari, conform Emarketer. Cyber Monday, prima zi de luni dupa Ziua Recunostintei, a inregistrat un record, clientii cheltuind peste doua miliarde de dolari, apreciaza ConScore.

Sezonul de Sarbatori a adus si probleme. Amazon si alti retaileri au pierdut din comenzi dupa ce companiile de curierat, ca United Parcel Service Inc. si FedEx Corp., depasiti de cererea uriasa, au intarziat livrarea pachetelor catre unii clienti.

"Este posibil sa fi invatat clientii sa cumpere cadouri de Craciun in ultima secunda, si ei nu s-au pregatit din punct de vedere logistic", a spus Patcher.

Costurile nete de livrare ale Amazon au crescut in perioada mentionata cu 19%, la 1,21 miliarde de dolari. Vanzarile Amazon din perioada Sarbatorilor din America de Nord au crescut cu 26%, la 15,3 miliarde de dolari.

Actionarii companiei continua sa aiba incredere in abilitatea lui Bezos de a creste vanzarile Amazon prin extinderea portofoliului de produse vandute, prin linia de produse Kindle si prin noii clienti castigati pentru serviciile cloud.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
#amazon rezultate, #probleme amazon, #servicii amazon , #stiri Amazon