Criza afecteaza si industria jocurilor video

Marti, 28 Iulie 2009, ora 09:50
2144 citiri
Criza afecteaza si industria jocurilor video

Vanzarile de jocuri video au scazut in iunie, la nivel mondial, cu un ritm record de aproape 30%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce dovedeste ca industria jocurilor virtuale, considerata rezistenta in fata crizei, incepe sa fie afectata de problemele economice.

Industria jocurilor video a inregistrat, pana in urma cu sase luni, o dezvoltare puternica, cu toate ca in alte domenii economice companiile se confruntau cu reduceri semnificative ale vanzarilor si profitului, potrivit Wall Street Journal, informeaza Mediafax.

In SUA, vanzarile de jocuri video au urcat cu 10% in ianuarie.

Insa luna iunie vanzarile au scazut cu 29%, potrivit datelor companiei de cercetare a pietei NPD Group. In acelasi timp, vanzarile de console Xbox 360, produse de Microsoft, si Wii, ale Nintendo , s-au redus cu 38%, in raport cu iunie 2008.

Declinul reprezinta apogeul unui trend negativ care a inceput in martie.

Reducerea cererii pentru jocuri video afecteaza nu numai producatori precum Electronic Arts si Activision Blizzard, ci si companii ca retailerul online Amazon.com.

"Comenzile pentru produsele noastre au tendinta de a scadea. Cu aceste probleme nu ne confruntam numai noi, ci intreaga industrie", a afirmat Strauss Zelnick, presedintele companiei Take-Two Interactive Software, producatorul seriei de jocuri video Grand Theft Auto.

Declinul vanzarilor este accentuat si de faptul ca tot mai multi consumatori asteapta ca producatorii de console sa reduca preturile.

Cu toate acestea, multi directori din industria jocurilor video au ramas optimisti, punandu-si sperantele in produsele noi. Spre exemplu, Nintendo va lansa in aceasta saptamana "Wii Sports Resort", o colectie de jocuri cu tematica sportiva. Totodata, Activision Blizzard va comercializa din noiembrie jocul "Call of Duty: Modern Warfare 2".

#criza, #industrie, #jocuri, #video , #stiri Amazon