Inventii de inceput de an: cele mai tari idei de afaceri din tehnologie

Sambata, 19 Februarie 2011, ora 23:37
6039 citiri
Inventii de inceput de an: cele mai tari idei de afaceri din tehnologie

Iarna lui 2011 a adus  pe masa antreprenorilor numeroase concepte ingenioase de afaceri care pot schimba radical viitorul omenirii. Iata care sunt cele mai fierbinti 10 idei de afaceri, potrivit Business Insider.

1. Aplicatie pentru marturisirea pacatelor

Aplicatia iti identifica pacatele savarsite si tine cont si de modul in care ai pacatuit.

Cu doar 1,99 $, utilizatorii isi pot “curata” constiintele marturisindu-se prin smartphone cu ajutorul aplicatiei create de Little iApps.

Utilizatorii trebuie doar sa bifeze raspunsurile la intrebari precum:  “am abuzat de alcool sau de droguri?”, iar aplicatia decide cat de mari sunt pacate savarsite.

Designerii aplicatiei spun ca aceasta a fost aprobata de inaltii oficiali ai bisericii din SUA si Marea Britanie.

Potrivit unui comunicat, aplicatia a fost creata ca raspuns la mesajul Papei Benedict al XVI-lea care ii incuraja pe crestini sa imbratiseze tehnologia digitala.

2. Aplicatia care iti spune cate locuri mai sunt libere in sala de teatru

Daca ai intarziat la teatru, aceasta aplicatie te ajuta sa vezi ce locuri mai sunt libere in sala.

Un punct verde inseamna scaun disponibil, un punct galben inseamna scaun rezervat, iar cel rosu iti spune ce scaune sunt ocupate.

Ideea apartine lui Matthew Hefferon si este avantajoasa atat pentru cei care vand bilete cat si pentru cei care se trezesc in ultimul moment ca vor sa urmareasca o piesa de teatru.

3. Site-ul care leaga prietenii

Transforma pranzul intr-o oportunitate de networking prin completarea unui profil si a preferintelor in materie de pranz pe gograblaunch.com.

Te inscrii, iar GoGrabLaunch iti furnizeaza o lista de membri potriviti care si-au rezervat masa de pranz in zona ta.

Te decizi cu cine vrei sa iei masa, alegi restaurantul si astepti  alti membri care sa se inscrie la pranz. Ideea apartine fratilor Jonathan si Lee Patrick.

Chiar daca ai doar 30 de minute la dispozitie, ai suficient timp pentru a schimba cateva impresii cu o persoana pe care altfel nu ai fi avut ocazia s-o intalnesti.

Site-ul a fost lansat in noiembrie, iar fondatorii spun ca deocamdata s-au inregistrat utilizatori din 28 de orase din SUA , Malaezia, Canada, Germania si Australia.

4. iPad-ul iti aduce masa direct la aeroport

La aeroporturile JFK si LaGuardia din New York, calatorii isi pot folosi iPad-urile pentru a-si comanda mancare la restaurantele din aeroport. Masa este livrata in 10 minute.

Comanda de mancare cu ajutorul iPad-ului ii ajuta pe pasageri sa economiseasca timp, nefiind nevoiti sa stea la cozi interminabile.

5. Aplicatia care te trezeste dimineata

Te-ai saturat sa auzi ceasul colegei de camera in fiecare dimineata? Ofera-i cadou un Lark Up.

Ai nevoie de o aplicatie iPhone si o bratara personalizata in care iti prinzi telefonul care emite anumite vibratii pentru a te trezi.

Aplicatia include un buton de amanare pentru cei care au nevoie de cateva minute in plus de somn. Lark Up costa 99$, iar stocul deja s-a epuizat.

6. Compania care sta in locul tau pe "hold"

Sa stai pe “hold” jumatate de ora, timp in care un robot iti repeta “Apelul dumneavoastra este extrem de important pentru noi”, poate fi o experienta extrem de neplacuta.

Acum, altcineva o poate face in locul tau.

Tot ce trebuie sa faci este sa tastezi numele companiei la care incerci sa suni si numarul de telefon.

FastCustomer va va suna inapoi de indata ce persoana apelata este pe fir.

Singurul dezavantaj este faptul ca acest serviciu functioneaza numai pentru numerele de telefon care sunt inregistrate pe site-ul FastCustomer.com.

7. Aplicatia care iti tine in evidenta facturile

CapturenGo este un instrument genial care iti permite sa stochezi poze ale incasarilor, luate cu smartphone-ul, intr-un cont online.

Apoi, foloseste acea informatie pentru a crea o foaie de calcul Excel a cheltuielilor pe care le ai.

De asemenea, incasarile digitale sunt permise!

Cu ajutorul acestei aplicatii iti poti plati taxele si iti poti gestiona contul bancar online.

Este convenabil, organizat si este mult mai simplu decat sa ai un sertar plin de chitante. Singurul dezavantaj este faptul ca aplicatia este disponibila doar pentru utilizatorii iPhone si Blackberry.

8. Robotul care iti tunde gazonul

In functie de dimensiunea curtii, Robomow, de aproximativ  25 cm lungime si 12 cm inaltime, vine in modele diferite si se poate ocupa de peluza ta.

Robotul vine echipat cu caracteristici de urgenta, cum ar fi lamele care se opresc automat atunci cand e ridicat si un sistem de alarma in cazul in care cineva incearca sa ti-l fure.

Cel mai ieftin exemplar poate fi gasit pe Amazon.com la pretul de 1000 $.

Dezavantajul? Robowow nu inghine iarba, asa ca va trebui sa o strangi dupa ce acesta isi termina treaba.

9. Troc de carti electronice

Site-ul permite utilizatorilor sa faca schimb de carti electronice pentru Kindle si Nook.

Cei care imprumuta cartile castiga 1 credit la fiecare 5 carti listate si 1 credit pentru fiecare carte imprumutata.

Creeaza o lista de carti pe care doresti sa le citesti, iar cei care ti le pot imprumuta vor primi un email de notificare. Tranzactia se poate finaliza prin intermediul Amazon.com sau BarnesAndNoble.com.

Ai la dispozitie 14 zile pentru a o citi, apoi cartea se sterge automat si se intoarce la proprietar. Chiar daca nu mai ai credite, poti imprumuta carti electronice cu 1,99 dolari.

10. Aplicatia care iti scaneaza cartile si primesti bibliografia

Te-ai saturat sa stai ore intregi sa cauti titluri de carti si sa faci liste de bibliografii?

Nimic nu e mai simplu decat aplicatia care iti scaneaza codul de bare al unei carti si iti ofera instantaneu un fisier cu blibliografia.

Quick Cite, aplicatia de 99 centi care merge pe iPhone si Android, te ajuta sa-ti realizezi listele de bibliografie pentru rapoarte de cercetare sau teze.

Aplicatia, realizata de 7 absoventi ai Universitatii Waterloo, te ajuta sa salvezi multe ore de lucru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#aplicatii, #idei de business, #site , #stiri Amazon