iPad vs. Kindle. Avantaj Kindle?

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 23:00
2935 citiri
iPad vs. Kindle. Avantaj Kindle?

iPad a iesit in sfarsit la rampa si, in traditia produselor Apple, ameninta sa scoata de pe piata cateva gadgeturi. Una dintre potentialele “victime” ar fi e-reader-ul Kindle, produs de Amazon. Dar reprezinta iPad-ul lui Steve Jobs o amenintare pentru Amazon?



Pretul


La 499 de $, iPad este mult mai ieftin decat ne-am fi asteptat, dar este un gadget multifunctional, nu un e-book. La acest pret se mai dauga 130 de $ pentru un modem 3G si inca 30$ pe luna pentru acces wirelles nelimitat.

Asta inseamna ca pentru persoanele care vor doar sa citeasca, reader-ul Amazon este o optiune mai buna decat iPad. Kindle are un pret de 259 de $, in care este inclus un plan wireless nelimitat.

Colectia de titluri

Dintre editurile care vor colabora cu magazinul iBooks fac parte Harper Collins, Haschett, MacMillan, Penguin si Simon And Schuster.

Dar lipseste chiar Random House, cea mai mare editura din lume.

Asta inseamna ca, desi cartile din libraria virtuala a Aplle vor fi mai ieftine decat cele de pe Amazon, multe dintre titluri vor lipsi.

Bateria Kindle tine mai mult decat cea a iPad


iPad are un display frumos si dinamic, dar toata aceasta "stralucire" are si un pret: consum multa energie. Bateria asigura energie pentru 10 ore, dar probabil tine mai putin, daca asculti muzica, joci un joc sau urmaresti un videoclip pe Youtube.

Bateria Kindle tine aproape o saptamana cu semnalul wireless oprit, ceea ce il face ideal pentru o calatorie, in timp ce iPad depinde de un incarcator care iti incarca inutil bagajul.

LCD-ul iPad vs. E-inkl, ecranul urat, dar practic al Kindle

E adevarat, ecranul LCD cu care este dotata tableta Apple reda culorile si formele mult mai bine decat ecranul E-ink al Kindle. Dar acesta din urma are avantajul ca poti citi linistit si in bataia soarelui, fara durerile de cap pe care ti le-ar da ecranul iPad. LCD-ul nu iti deranjeaza ochii cat citesti un e-mail sau  rasfoiesti un blog, dar pentru cateva ore de lectura este destul de obositor.

Steve Job afirma ca nimeni nu mai citeste astazi, iar iPad-ul va transforma acest obicei demodat intr-o activitate cool.

Russ Wilcox, seful E-Ink, compania care produce ecranele pentru majoritatea readerelor, declara insa ca iPad-ul doar va deschide apetitul pentru cititul electronic. "Oricine va petrece 10 ore citind pe un LCD, va tanji dupa un E-ink", adauga Wilcox.

UPDATE: iPad este deja disponibil si in Romania, se poatedeja comanda online. Puteti verifica preturile: Pret iPad 16Gb, Pret iPad 32Gbsi Pret iPad 64Gb.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#amazon, #apple, #ipad, #jobs, #kindle, #steve , #stiri Amazon