Kindle Fire da tonul preturilor mici pentru tablete Android

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 10:23
3310 citiri
Kindle Fire da tonul preturilor mici pentru tablete Android

De la Samsung Electronics la Sony Corp. marii producatori asiatici de tablete incep sa se simta presati sa reduca preturile tabletelor lor, dupa ce Amazon a lansat Kindle Fire, la doar 199 dolari.

Companiile tehnologice din Asia  u planuri mari de a depasi Apple, a carui tableta reprezinta standardul pe o piata infloritoare, scrie Reuters.

Pana acum, Samsung a fost consierat cel mai credibil competitor pentru iPad, insa unii analisti spun ca si-ar putea pierde pozitia doua in favoarea noului Kindle Fire.

Samsung Galaxy 10.1 are aproape acelasi pret ca iPad, insa chiar si la acel pret, marginile de profit in jur de 5% ar face si mai dificila o eventuala incercare din partea Samsung de a reduce considerabil preturile, spun analistii.

Livrarile mondiale de tablete se vor tripla ana la 60 milioane de unitati anul acesta si vor ajunge la 275.3 milioane de unitati pana in 2015, potrivit estimarilor firmei de cercetare IHS iSuppli.

Analistii se asteptau deja ca tableta Amazon sa coste in jur de 250 de dolari, aproape jumatate din pretul iPad, al carui pret incepe de la 499 dolari.

Sony a promis in ianuarie sa devina pana in 2012 cel de-al doilea producator la nivel mondial, dupa Apple, insa planurile lor au stagnat in ultima vreme.

"La pretul de 199 de dolari, credem ca tableta Amazon are potential imens pe piata tabletelor si, in mod special, pe piata tabletelor non-iPad. Restul producatorilor de tablete vor intampina dificultati in incercarea de a echivala pretul Kinfle Fire", sustin analistii UBS intr-un raport.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amazon kindle fire pret, # pret samsung, # preturi mici tablete , #stiri Amazon