Noi detalii despre planul futuristic al Amazon: Dronele care te gasesc oriunde

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 12:14
2523 citiri
Noi detalii despre planul futuristic al Amazon: Dronele care te gasesc oriunde
Foto: Captura Youtube

Compania de vanzari online Amazon se afla cu un pas mai aproape de a-si indeplini planul futuristic prin care vrea sa revolutioneze transporturile de curierat.

Dupa ce a cerut permisiunea autoritatilor din Statele Unite pentru a testa serviciul sau de livrare cu drone, la doar jumatate de ora de la postarea comenzii, ies la iveala noi detalii despre seviciul revolutionar propus de compania americana de comert online, relateaza CNN.

Amazon si-a publicat noile planuri indraznete prin intermediul unui oficiu de brevete din America. Gigantul american nu se gandeste doar la livrarea la domiciliu, ci face un pas mai departe. Livrarea prin UAV-uri (Unmanned Aerial Vehicle) ar putea fi foarte eficienta, pentru ca destinatarul va putea fi gasit oriune.

Odata ce utilizatorul a facut o comanda si a apasat butonul "adu-mi", acesta poate pleca oriune. Dronele Amazon se vor folosi de smartphone-ul destinatarului pentru a-l localiza, iar livrarile nu se limiteaza doar la cladiri. Utilizatorul isi va putea primi comanda, in cel mult 30 de minute, chiar daca se afla pe o barca.

Amazon asteapta permisiunea autoritatilor sa testeze dronele cu care va livra comenzi

Daca destinatarul se afla, de exemplu, intr-un club de noapte, poate sa-i transmita dronei sa lase comanda intr-un alt loc, cum ar fi domiciului sau locul de munca al utilizatorului.

Mai mult, mini-dronele vor fi capabile si sa comunice unele cu altele, astfel incat vor putea stabili conditiile meteo si cele de trafic aerian.

Autoritatea Federala de Aviatie din SUA a fost pana acum reticenta la planurile Amazon, aproband doar efectuarea de teste si limitand altitudinea maxima la care pot zbura dronele la 122 de metri.

#drone Amazon livrare, #plan drone comenzi Amazon , #stiri Amazon