PayPal a blocat contul WikiLeaks dupa o interventie a autoritatilor americane

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 17:37
1726 citiri
PayPal a blocat contul WikiLeaks dupa o interventie a autoritatilor americane

Compania PayPal a recunoscut, miercuri, ca a decis blocarea contului WikiLeaks in urma unei interventii a Departamentului de Stat american, relateaza The Guardian, in editia online, citat de Mediafax.

Vicepresedintele companiei, Osama Bedier, a declarat miercuri ca site-ul a decis sa blocheze contul WikiLeaks in data de 4 decembrie, dupa ce reprezentanti ai guvernului american au avertizat PayPal ca este angajata intr-o activitate ilegala.

"Departamentul de Stat ne-a spus ca sunt activitati ilegale. A fost foarte direct", a spus el, adaugand ca PayPal "respecta reglementarile din intreaga lume, pentru a asigura protectia brandului".

PayPal este prima companie care afirma ca decizia de suspendare a colaborarii cu WikiLeaks a fost rezultatul presiunilor exercitate de autoritatile americane.

In ultimele zile, Visa, Amazon, banca elvetiana PostFinance si alte companii au anuntat incetarea furnizarii de servicii pentru WikiLeaks.

Ca urmare a acestor decizii, mai multe dintre companii au devenit tinta unor atacuri informatice.

Site-ul MasterCard a fost atacat miercuri, fiind partial blocat de un grup de activisti online care se prezinta drept Anonymous.

Si Site-ul bancii PostFinance a fost atacat luni, dupa ce a inchis unul dintre conturile WikiLeaks, hackerii lansand atacuri si asupra PayPal, fara a reusi insa sa intrerupa tranzactiile efectuate prin intermediul site-ului. 

#paypal, # wikileaks, # interventie , #stiri Amazon