Profitul Amazon a ajuns la 80 milioane de dolari in al treilea trimestru

Sambata, 27 Octombrie 2007, ora 10:19
1499 citiri
Profitul Amazon a ajuns la 80 milioane de dolari in al treilea trimestru

Amazon a inregistrat un profit de 80 de milioane de dolari in al treilea trimestru al anului, afisand o evolutie de 300% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand a raportat 19 milioane de dolari, conform Herald Tribune.Vanzarile inregustrate au fost de 3,26 miliarde de dolari in al treilea trimestru al anului, afisand o crestere de 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Rezultatele companiei pentru al treilea trimestru pot fi explicate partial de fluctuatiile cursului valutar si de vanzarea a celor 2,5 milioane de exemplare ale cartii "Harry Potter si Relicvele mortii", dar si de afilierea retailerilor mai mici la reteaua Amazon.

Rezultatele inregistrate de Amazon in al treilea trimestru din 2007 au depasit previziunile facute de Wall Street care au fost de 3,14 miliarde de dolari in venituri, precum si propriile estimari de 3 - 3,175 miliarde de dolari.

In ultimele trei luni, investitiile Amazon in propriile operatiuni au fost de 181 milioane de dolari in tehnologie si dezvoltare de continut, insa rata investitiilor este in prezent in scadere.

Amazon si-a ridicat estimarile pentru anul acesta asteptandu-se la venituri intre 14,3 miliarde dolari si 14,6 miliarde de dolari. In septembrie compania a lansat magazinul de muzica digital Amazon MP3, specializat in vanzarea de melodii fara tehnologie anti-piratare numita "digitsl rights management" (DMR). In aceasta toamna se mai asteapta ca Amazon sa deschida o librarie on-line prin care cumparatorii isi pot descarca de pe pagina sa de internet carti.

<Bloombiz/>