Rezultatele financiare ale Amazon.com si Google

Vineri, 05 Noiembrie 2004, ora 11:30
1742 citiri

Castigurile pe actiune la Amazon.com Inc. au fost putin sub asteptarile analistilor, in timp ce pentru trimestrul III incheiat la 30 septembrie 2004, a raportat vanzari nete de 1, 46 miliarde USD.Vanzarile au fost cu 29% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut cand acestea au insumat 1.13 miliarde USD. Castigurile pro forma pe actiune pentru retailer-ul online au fost de 17 centi pe actiune, cu un cent mai putin fata de castigurile anticipate de analistii de la Thomson Financial/First Call.

Profitul net in acest trimestru a fost de 54 de milioane USD, respectiv 13 centi pe fiecare actiune, fata de un venit net de 16 milioane USD sau 4 centi pe actiune, in trimestrul III al lui 2003.

Atragerea de clienti prin expedierea gratuita la Amazona atins un nivel record in acest trimestru, sporind capitalul de bani pe care compania i-a cheltuit cu expeditia, arata o declaratie a Amazon. Compania a avut pierderi nete pentru expeditii de 41 milioane USD fata de 27 milioane USD in acelasi trimestru al anului trecut.

In acest timp Google Inc. a lansat si el primul raport financiar. Venitul net a atins 52 de milioane USD sau 19 centi pe actiune, fata de 20, 4 milioane USD, respectiv 8 centi pe actiune in trimestrul III al lui 2003. Rezultatul a fost sub valoare de 56 de centi pe actiune estimata de analistii de la Thomson.

Cu toate acestea, Thomson a revizuit analizele dupa ce a contactat cativa analisti in urma unor comentarii primite din partea sefului departamentului financiar al Google, George Reyes. El a aratat ca veniturile pro forma sunt de fapt de 70 de centi pe actiune, conducand la confuzia initiala daca Google s-a plasat deasupra sau sub nivelul asteptarilor.