Smartphone-ul Amazon este amanat din cauza problemelor de design

Luni, 18 Martie 2013, ora 07:33
2382 citiri
Smartphone-ul Amazon este amanat din cauza problemelor de design

Mai multe zvonuri aparute in luna decembrie sustineau ca Amazon a plasat catre Foxconn o comanda pentru cinci milioane de smartphone-uri. Potrivit surselor, Foxconn urma sa colaboreze, pentru ecran, cu producatorul Japan Display si Young Fast Optoelectronics pentru anumite componente.

Lansarea smartphone-ului Amazon era astfel programata pentru mijlocul anului 2013, la un pret intre 100 si 200 de dolari, scrie Tom's Hardware.

In februarie, analistul Peter Misek, din cadrul Jefferies, a spus ca dispozitivul va fi intarziat, bazandu-se pe informatii disponibile in piata. DigiTimes citeaza surse din cadrul industriei, potrivit carora productia a fost ingreunata, iar termenul pentru lansarea smartphone-ului va fi prelungit.

Amazon intentiona sa lanseze telefonul Kindle in cel de-al doilea trimestru din 2013, dar se afla inca in perioada de teste, din cauza problemelor generate de platforma mobila Kindle OS, afirma mentionate.

S-a vorbit astfel despre faptul ca Amazon va folosi o versiune modificata a sistemului de operare Android, asa cum a facut-o si pentru tabletele Kindle.

Sursele DigiTimes am mentionat si faptul ca dezvoltarea smartphone-ului Amazon este gestionata de catre Ensky Tech, o subsidiara a Foxconn, aceeasi responsabila pentru e-reader-ele Kindle, dar si pentru tabletele Kindle.

Sursele spun ca Ensky va reusi sa-si duca la inceplinirea planul de productie de-abia in luna iunie.

Zvonurile privind lansarea unui smartphone de catre Amazon nu sunt o noutate. Dispozitivul era asteptat la ultima mare lansare a tabletelor Kindle Fire, in toamna anului trecut, dar acest lucru nu s-a intamplat.

Amazon nu a confirmat pana acum smartphone-ul, dar nici nu a infirmat existenta acestuia. "Sunt de acord ca exista o multime de zvonuri ca am putea produce un telefon", a declarat fondatorul si directorul exectuvi al Amazon, Jef Bezos. "Va trebui sa asteptati si sa vedeti ce se va intampla", a concluzionat acesta.

#smartphone Amazon, #lansare telefon Amazon, #mobil Amazon , #stiri Amazon