Vrei un e-book? Vezi care sunt cele mai avantajoase modele

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 12:46
3227 citiri
Vrei un e-book? Vezi care sunt cele mai avantajoase modele

iPad 2 este cea mai populara tableta, fiind un dispozitiv fiabil si extrem de inteligent. Pretul insa, care ajunge pana la 500 de dolari, poate fi un impediment pentru cei care isi doresc pur si simplu sa citeasca o carte si sa fie in pas cu tehnologia. Amazon, in schimb, a lansat de curand o serie de tablete ieftine care stiu sa indeplineasca de la sarcini de baza pentru un e-reader, pana la rularea de jocuri si filme, in functie de dorintele utilizatorului.

Toate dispozitivele e-reader si tabletele, inclusiv Kindle, Sony e-reader, iPad, Nook sau altele, iti ofera optiunea de a deschide fisiere in format PDF si MP3 pentru ca acestea sunt cel mai des utilizate formate pentru documente scrise si muzica. Singura diferenta intre ele care merita luata in considerare ar putea fi pretul dispozitivului, potrivit The Salt Lake Tribune.

Analizand variabilele "pret mic" si "usurinta mai mare de utilizare", specialistii din domeniu ne sfatuiesc sa alegem noul Amazon Kindle.

In urma cu doar doua saptamani, Amazon a prezentat o noua linie de tablete Kindle care au generat o adevarata reorganizare a preturilor pe piata globala a tabletelor.

Preturile Kindle variaza intre 79 de dolari pentru ultima versiune de baza a tabletei, pana la Kindle Fire color care costa 199 dolari. Daca vrei sa asculti si muzica pe tableta, atunci va trebui sa alegi noul Kindle Touch, care costa 99 de dolari, sau chiar o varianta mai avansata a tabletei.

Kindle Fire va fi vandut incepand cu 15 noiembrie in SUA, iar Kindle Touch va fi vandut din 21 noiembrie, pe aceeasi piata. Desigur, va mai dura ceva timp pana aceste tablete ieftine vor ajunge si pe piata romaneasca.

Expertii in IT, insa, ne avertizeaza ca tableta Kindle, in valoare de 79 de dolari, nu suporta formatul MP3, spre deosebire de restul liniei Amazon de tablete.

Kindle Touch este cel mai recent dispozitiv lansat de Amazon, bazat pe sistem touchscreen. Nu dispune de o tastatura fizica, iar trecerea de la un meniu la altul se face tactil, direct pe ecran. Spre deosebire de o tableta color LCD, Kindle Touch foloseste tehnologia e-ink. Astfel, tableta ofera o imagine alb-negru, dar continutul poate fi citit cu foarte mare usurinta si in plin soare, iar bateria dureaza incredibil de mult.

Daca te intereseaza o tableta color, atunci te poti orienta catre Amazon Kindle Fire, competitorul direct al iPad 2, care costa insa 499 de dolari.

Kindle Fire este o tableta care functioneaza pe sistemul de operare Android, pe care poti viziona filme, poti asculta muzica, te poti juca si poti viziona fotografii. Pe kindle Fire poti citi si carti, insa nu atat de bine ca pe tableta alb-negru, mai ales in lumina soarelui. Durata de viata a bateriei este din nou, mai mica fata de tableta alb-negru, de numai o zi de utilizare continua.

Intr-adevar, preturile si modelel anuntate luna trecuta de Amazon pentru tabletele Kindle sunt irezistibile pentru oamenii care isi doresc un e-reader, dar nu isi permit, din ratiuni financiare sau principiale, sa dea bani pe aplicatii extra.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#e book, #e reader, #kindle reader, #tableta ieftina , #stiri Amazon