10 milioane de euro pentru extinderea Plaza Romania

Marti, 24 Iunie 2008, ora 18:40
1616 citiri
10 milioane de euro pentru extinderea Plaza Romania

Compania imobiliara Anchor Grup va investi aproximativ 10 milioane de euro pentru extinderea cu peste 6.160 de metri patrati si renovarea centrului comercial Plaza Romania.

Fondurile necesare vor fi asigurate din resurse proprii.

"Prin extinderea centrului comercial dorim sa oferim o mai mare varietate de magazine si de servicii, iar renovarea acestuia va face ca experienta vizitarii centrului sa fie una cat mai placuta. Dupa extensie, mixul de magazine va fi imbunatatit prin adaugarea a peste 30 de magazine noi", a declarat Ibrahim Paksoy, director general Anchor Grup.

Cele 30 de noi magazine noi vor ocupa o suprafata de 10.491 metri patrati de suprafata inchiriabila (GLA). Suprafata actuala a complexului Plaza Romania este de 41.827 mp GLA, iar dupa extensie va ajunge la 47.077 mp.

Extinderea Plaza Romania consta in construirea unui etaj suplimentar deasupra locatiei actuale a supermarketului G'market. Suprafata G'Market va fi redusa, permitand introducerea unui nou magazin de dimensiuni mari.

De asemenea, va fi construit un nou mezanin in acelasi sector, care va fi accesibil de la primul etaj. Locatia unor magazine va fi schimbata, iar mixul de magazine va fi imbunatatit, anunta Anchor Grup.

De asemenea, centrul comercial va fi complet renovat. Accesul in extensie va fi facil, traficul va fi asigurat orizontal, dinspre nivelul sectorului de restaurante si vertical, prin instalarea unor scari rulante la parter si la etajul unu.

Conform Anchor Grup, lucrarile la extensia Plaza Romania vor fi finalizate la inceputul anului viitor, iar renovarea centrului comercial se va definitiva in 2008.Pe tot parcursul lucrarilor de extindere, accesul in centrul comercial nu va fi afectat.

Centrul comercial Plaza Romania este situat intr-una din cele mai populate zone ale Bucurestiului, in sectorul 6. Centrul comercial a fost deschis in anul 2004 si a devenit una dintre cele mai populare destinatii pentru cumparaturi si distractie din Bucuresti. Plaza Romania atrage anual peste 13 milioane de vizitatori.

Infiintata in 1997, compania Anchor Grup este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata imobiliara din Romania. Compania detine o experienta vasta in dezvoltarea si managementul proiectelor de retail, rezidentiale si de cladiri de birouri.