Anchor Grup, imprumut in valoare de 150 de milioane de euro pentru refinantarea Plaza Romania si Bucuresti Mall

Marti, 03 Iulie 2007, ora 12:26
1037 citiri

Anchor Grup, developerul Plaza Romania si Bucuresti Mall, a solicitat un imprumut in valoare de 150 de milioane euro de la Eurohypo AG, Germaniain in scopul refinantarii celor doua centre comerciale, a anuntat marti compania.

Anchor Grup va obtine o finantare suplimentara in valoare de peste 100 milioane euro pentru construirea a doua cladiri de birouri de categorie A in Bucuresti, consolidandu-si astfel pozitia pe piata ca unul dintre cei mai mari beneficiari de imprumuturi din domeniul imobiliar in Romania, potrivit reprezentantilor companiei.

"Anchor Grup a dovedit ca este lider de piata, prin cresterea sustinuta si credibilitatea dobandite in randul institutiiilor financiare de renume, obtinand intr-o perioada scurta de timp una dintre cele mai mari finantari din Romania in domeniul imobiliar", a declarat directorul financiar al Anchor Grup, Ali Capa.

Reprezentantii companiei Eurohypo AG in Romania au declarat ca desi aceasta nu este prima tranzactie in Romania, este cu siguranta un punct de reper avand in vedere ca la ora actuala Plaza Romania si Bucuresti Mall sunt cele mai importante centre comerciale din Bucuresti.

"In general, suntem foarte optimisti in ceea ce priveste dezvoltarea pietei imobiliare din Romania, care evolueaza foarte rapid si vedem un potential foarte mare de afaceri in acest domeniu. Este vorba mai ales despre sectorul de retail si al cladirilor de birouri, unde avem deja o sursa importanta pentru afacerile viitoare", a declarat reprezentantul Eurohypo AG in Romania, Dinu Fulga.

Anchor Grup este specializata in dezvoltarea si managementul de proiecte imobiliare, avand zece ani de prezenta pe piata imobiliara din Romania. Compania a dezvoltat centre comerciale, cladiri de birouri si ansambluri rezidentiale. Anchor Grup este parte a grupului turc Fiba, ce activeaza in domeniile financiar, retail, imobiliar. Fiba Holding detine 43 de companii in zece tari.

Compania are un volum de investitii de 340 milioane de euro in proiecte finalizate sau viitoare. Principalele proiecte ale companiei sunt: Bucuresti Mall, primul mall din Romania, Plaza Romania, Anchor Plaza si InCity Residences, ansamblu rezidential localizat in centrul Bucurestiului. In urmatorii doi ani, Anchor Grup va dezvolta o serie de proiecte in domeniul de retail, rezidential si de cladiri de birouri.

Eurohypo AG face parte din Commerzbank Group, al doilea grup bancar din Germania ca marime, avand active ce depasesc 600 miliarde de euro. La randul sau, Eurohypo este banca lider in Europa specializata in afaceri imobiliare si finante publice. Cu active in valoare de aproximativ 240 miliarde de euro, Eurohypo este unul dintre cei mari emitenti de obligatiuni ipotecare de pe piata de capital. Eurohypo este prima banca importanta de real estate care a sosit pe piata din Romania pentru a se concentra exclusiv pe furnizarea de finantari pentru sectorul imobiliar.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)


HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...