Va fi demolat ''Circul foamei'' din Rahova

Sambata, 11 Noiembrie 2006, ora 17:00
1749 citiri

Firma Apolodor Com Impex va demola, in totalitate, prin explozie controlata, cu dinamita, "circul foamei" din Rahova, sambata dimineata, iar din aceasta cauza circulatia masinilor si cea a pietonilor in zona va fi interzisa, timp de un sfert de ora.Potrivit reprezentantilor Apolodor Com Impex, constructia va fi demolata in totalitate, prin explozie controlata, cu dinamita.

"Demolarea se va face prin explozie controlata, cu dinamita. Constructia va fi demolata in totalitate; pe terenul astfel eliberat compania nord-irlandeza "Mivan" va construi anul viitor un complex comercial", a declarat, vineri, pentru NewsIn, Laura Custura din cadrul companiei Apolodor Com Impex.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, avizul pentru demolarea "circului foamei" din Rahova a fost dat la 2 noiembrie de catre Comisia Tehnica din cadrul Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei (DTDSC).

De asemenea, Municipalitatea a avizat si inchiderea circulatiei pentru un sfert de ora, intre orele 10:15 si 10:30, in perimetrul delimitat de Calea Rahovei - Strada Sebastian si Soseaua Viilor - Strada Progresului, intre Calea 13 Septembrie si Strada Spatarul Preda.

In locul "circului foamei" din Rahova va fi construit mall-ul "Liberty Center", de catre firma Mivan, complex care va avea trei nivele si o suprafata de 25.000 de metri patrati.

Circurile foamei" sunt constructii care trebuiau sa devina, in perioada comunismului, mari complexe agro-alimentare. Dupa Revolutie, aceste structuri au ramas nefinalizate, prezentand un real pericol pentru bucuresteni.

In Capitala pe structura unor foste circuri ale "circuri ale foamei" au fost ridicate trei dintre cele patru mall-uri existente. Primele doua mall-uri, Bucuresti Mall (in Vitan) si Plaza Romania ( zona Lujerului), au fost construite de grupul turc Anchor. Centrele comerciale se intind pe o suprafata de 50.000 de metri patrati, respectiv 100.000 de metri patrati si au fost finalizate in anii 1999 si 2004.

NewsIn