Basescu: Sper ca indemnizatia pentru cresterea copilului sa fie minim afectata

Vineri, 14 Mai 2010, ora 09:39
1488 citiri
Basescu: Sper ca indemnizatia pentru cresterea copilului sa fie minim afectata

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca spera ca indemnizatia pentru cresterea copilului sa fie " minm afectata", precizeaza Mediafax.

El a precizat ca nu va poate spune "cum ies socotelile" pe care le face Guvernul in aceasa chestiune, dar are speranta ca indemnizatia pentru cresterea copilului nu va fi sau va fi foarte putin afectata.

"Sper sa fie minim afectata", a spus seful statului.

El a apreciat totodata ca alocatia pentru copii nu trebuie atinsa.

Consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass, a confirmat informatia transmisa luni de MEDIAFAX privind reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului de la 1 iunie, precizand ca in perioada imediat urmatoare va fi decis daca diminuarea va fi operata prin introducerea unui procent mai scazut decat cel actual, de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, sau daca va fi impusa o suma fixa.

Potrivit unor surse guvernamentale, revenirea la suma fixa de 600 de lei este varianta analizata de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pentru indemnizatia de crestere a copilului.

Ministerul Muncii a luat in calcul fie impunerea unei sume fixe pentru indemnizatia de crestere a copilului, fie acordarea unui procent mai mic de 85%, cat este in prezent.

Varianta agreata ar fi insa revenirea la suma fixa de 600 de lei, asa cum a fost pana la inceputul anului 2009, au precizat sursele citate.

Potrivit datelor inregistrate de Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale, in luna martie, la nivelul intregii tari erau 193.004 de persoane care beneficiau de indemnizatia pentru cresterea copilului, platile efectuate totalizand 189.883.868 de lei.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, dupa discutiile cu liderii confederatiilor sindicale, ca ajutorul pentru persoane cu handicap si indemnizatia pentru copii "nu vor fi atinse" , toate celelalte subventii fiind un subiect de "analiza, reducere sau anulare".

#indemnizatie crestere copil reducere basescu , #stiri Andreea Paul Vass