Boc vorbeste cu un oficial german despre subiectul Schengen

Joi, 06 Octombrie 2011, ora 17:32
1396 citiri
Boc vorbeste cu un oficial german despre subiectul Schengen

Premierul Emil Boc a avut joi o intrevedere cu Winfried Kretschmann, primul ministru al landului Baden-Württemberg, in cadrul careia au fost abordate subiecte precum eliminarea restrictiilor pentru romani pe piata germana, dosarul Schengen si proiectul Nabucco. 

In cadrul discutiilor dintre cei doi oficiali, s-a vizat colaborarea romano-germana, in special cu landul Baden-Württemberg, pe mai multe paliere, anume cooperarea economica, turismul, schimbul de experienta in domenii precum agricultura, energia regenerabila, implementarea Strategiei Dunarii, formarea profesionala, dezvoltarea societatii civile, schimburile culturale la nivelul tinerilor, informeaza Guvernul, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

In plus, sustine aceeasi sursa, Boc si Kretschmann au discutat si despre cadrul oferit de Strategia Dunarii pentru implementarea de proiecte concrete, in domeniul educatiei, cercetarii si schimburilor intre tineri, despre schimburile de expertiza in domeniile utilizarii energiilor regenerabile si dezvoltarii activitatii societatii civile.

Premierul Emil Boc a subliniat importanta colaborarii economice dintre Romania si Germania si si-a exprimat speranta ca investitorii germani, inclusiv din landul Baden-Württemberg, vor profita de oportunitatile de investitii existente in Romania, in special odata cu adoptarea Legii parteneriatului public-privat.

La randul sau, Winfried Kretschmann a vorbit despre importanta cooperarii economice dintre Romania si landul Baden-Württemberg, nu numai prin prisma prezentei in Romania a companiilor foarte mari, ci si a IMM-urilor germane.

La intrevedere au mai participat, din partea romana: Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Manoiu, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Europene, Andreea Paul-Vass, consilierul premierului, Sorin Dimitriu, Presedintele Camerei de Comerti si Industrie a Municipiului Bucuresti; iar din partea germana: Willi Stächele, Presedintele Parlamentului landului Baden-Württemberg, Peter Friedrich, Ministru pentru Bundesrat, afaceri europene si internationale, Alexander Bonde, Ministru pentru zonele rurale si protectia consumatorului, Peter Kulitz, Presedintele Camerei de Comert si Industrie, Baden-Wurttemberg, Stuttgart. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#boc intrevedere germania, # bosc spatiul schengen, # boc proiect nabucco, # restrictii romani germania , #stiri Andreea Paul Vass