Botis: discutam despre diminuarea CAS la jumatatea anului

Joi, 03 Martie 2011, ora 15:28
1648 citiri
Botis: discutam despre diminuarea CAS la jumatatea anului

Ministrul Muncii, Ioan Botis, a declarat, joi, la conferinta Mediafax Talks about Private Pensions, ca la jumatatea anului se va putea discuta despre reducerea contributiilor sociale, dar deocamdata e prea devreme pentru a se vorbi de procente.

"In iunie, iulie vom discuta despre o reducere a contributiilor de asigurari sociale, dar acum e prea devreme sa vorbim despre procent. (...) La fondul de somaj e greu de spus daca vom avea o reducere a contributiei", a mai spus ministrul Muncii.

El a adaugat ca interventia din Codul Muncii privind flexibilizarea relatiilor de munca dintre angajati si angajatori va trebui urmata de o stimulare economica pentru ca inregistrarea unui trend pozitiv va ajuta la stimularea angajarii.

Andreea Paul-Vass, consilier al premierului, declara in 25 februarie ca Guvernul va diminua CAS "in foarte putine la numar luni", ea mentionand ca reducerea acestuia va depinde de viteza de crestere economica.

"Viziunea fiscala este de diminuare a poverii fiscale prin diminuarea CAS.

Perspectivele sunt pozitive din acest punct de vedere pentru ca viteza cu care se va reduce CAS depinde de viteza de crestere economica. Si avem toate argumentele necesare pentru a fi optimisti intrucat contractia economica din 2010 se dovedeste a fi de doar 1,2 % fata de 2% cat se estimase anterior", a spus Andreea Paul-Vass. 

"Asadar in foarte putine la numar luni, diminuam CAS. Mi-e greu sa va spun cu cat pentru ca, repet, trebuie direct corelata cu cresterea economica", a spus Andreea Paul-Vass. 

 

Ea a fost intrebata apoi cu cat estimeaza Guvernul ca se va reduce CAS in conditiile unei cresteri economice egale celei prognozate de FMI, respectiv de 1,5%.

"Aceasta estimare pe 2011 (cea de 1,5% crestere economica, n.red.) s-a imbunatatit de foarte curand la 2%", a spus ea, adaugand apoi ca nu poate da niciun raspuns la acest moment deoarece a venit in calitate de voce a Guvernului, nu de analist economic. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#botis, #cas, #diminuarea contributiilor sociale , #stiri Andreea Paul Vass