Guvernul a decis infiintarea Consiliului National de Competitivitate

Miercuri, 05 Octombrie 2011, ora 19:05
1592 citiri
Guvernul a decis infiintarea Consiliului National de Competitivitate

Consilierul de stat Andreea Paul Vass a anuntat ca in cadrul sedintei de Guvern de miercuri s-a adoptat un memorandum pentru crearea Consiliului National de Competitivitate (CoNaCo), pe care il va conduce. 

"Nu este decat determinarea Guvernului de a aborda problema competitivitatii romanesti", a argumentat Vass, adaugand ca noua structura nu presupune un buget special, ci doar "o vointa politica de fier", relateaza NewsIn.

Ea a precizat ca este nevoie de un astfel de Consiliu pentru ca Romania nu dispune de un organism public specializat in problemele competitivitatii, ci de o multitudine de consilii interministeriale, institutii si strategii disparate.

"Competitivitatea este un domeniu in care Romania are foarte mult de recuperat. Intr-un raport global al competitivitatii, ne pozitionam pe locul 77 din 142 de tari analizate.

La nivel european, productivitatea medie economica ne pozitioneaza sub jumatatea mediei europene", a explicat Vass necesitatea crearii acestei "platforme guvernamentale, pe baza unui parteneriat public-privat, care sa asigure un dialog autentic intre masinaria guvernamentala, mediul de afaceri si mediul universitar si academic". Ea a precizat ca obiectul major al CoNaCo este elaborarea "Strategiei nationale de competitivitate Romania 2020".

Vass a adaugat ca noul Consiliu va prezenta semestrial rapoarte publice cu privire la dinamica competitivitatii economice.

Din structura CoNaCo vor face parte, in proportii egale, decidenti din 20 de institutii centrale, experti din mediul academic si universitar si 40 de reprezentanti ai companiilor cele mai mari angajatoare si cele mai mari contributoare la bugetul de stat. Vass a precizat ca vineri va avea loc prima intrunire a acestui Consiliu pe care-l conduce. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#consiliul national de competititvitate, # vass competitivitate, # romania competitivitate economica , #stiri Andreea Paul Vass