Infiintarea unei firme ar putea dura 3 zile

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 16:39
1651 citiri
Infiintarea unei firme ar putea dura 3 zile

Consilierul de stat al premierului, Andreea Paul Vass, a declarat ca Guvernul lucreaza la diminuarea perioadei de infiintare a unei firme, de la 10 zile in prezent, la maximum trei zile, prin digitalizarea completa a procesului. 

"In anul 2008, in Romania, un antreprenor avea nevoie de 14 zile pentru a deschide o afacere. In momentul de fata, un antreprenor isi poate deschide o afacere in 10 zile, in conditiile in care la nivel european media este de aproximativ 15 zile", sustine Vass.

Consilierul prim-ministrului a adaugat ca depunerea si validarea documentelor sunt strans legate de implementarea semnaturii electronice si crearea unei baze de date comune ONRC si ANAF.

"Pe site-ul ONRC exista deja formulare tipizate pentru toate documentele necesare infiintarii unei firme.

Aceste documente pot fi completate online de catre antreprenori, fara costuri financiare si cu minimale costuri de timp", a precizat Andreea Paul Vass.

Potrivit acesteia, antreprenorii au posibilitatea de a calcula in prealabil suma totala pe care trebuie sa o achite pentru inregistrarea firmei. Plata online a sumei va fi posibila incepand cu anul 2012 prin "Sistemul electronic de procesare a platilor online la ONRC", a mentionat Vass.

"Prin implementarea acestei masuri, Romania intra in categoria bunelor practici europene: in Belgia si Ungaria, infiintarea unei firme se realizeaza in patru zile, iar in Danemarca, Italia, Portugalia si Slovenia in sase zile.

In plus, se economiseste astfel o uriasa cantitate de energie si de bani. Mai exact, este vorba despre o saptamana din viata unui antreprenor", a declarat consilierul premierului Emil Boc.

Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
#infiintare firma, #regulament firma, #companie, #firme , #stiri Andreea Paul Vass