Se mai reduce CAS?

Miercuri, 15 Iunie 2011, ora 10:58
1313 citiri
Se mai reduce CAS?

Iesirea din recesiune ar fi trebuit sa aduca dupa ea reducerea contributiilor sociale, insa acest lucru intarzie sa apara. 

Dupa ce s-a transmis mesajul revenirii economiei, din directii guvernamentale, urmatorul subiect abordat a fost scaderea presiunii fiscale care pune greutate pe piata muncii.

In luna ferbruarie, Andreea Paul-Vass, consilierul premierului Emil Boc, declara ca "viteza cu care se va reduce CAS depinde de viteza de crestere economica si avem toate argumentele necesare pentru a fi optimisti", potrivit Adevarul.

In consecinta, daca economia a inregistrat o crestere de 1,7% in primul trimestru, atunci reducerea CAS ar trebui sa se faca tot cu 1,7%.

O luna mai tarziu, Ioan Botis, ministrul Muncii la acea vreme, anunta ca subiectul reducerii contributiilor sociale va fi discutat in luna iunie.

Despre reducerea CAS a vorbit pana si Jeffrey Franks, care a conditionat scaderea CAS cu marirea gradului de colectare a fondurilor la bugetul de stat.

Intrebata acum daca ceea ce a declarat in luna februarie ramane valabil, mai exact, daca CAS-ul se reduce proportional cu cresterea economica, Andreea Paul-Vass a declarat celor de la Adevarul ca analizele pentru aplicarea acestei masuri au fost intr-adevar facute.

O decizie se va lua in curand insa "nu vreau sa va vand iluzii", a mai spus consilierul premierului. 

#reducere cas, #andreea paul vass, #contributii sociale, #piata muncii, #recesiune , #stiri Andreea Paul Vass