Vass: Exporturile merg extraordinar de bine

Luni, 21 Februarie 2011, ora 23:23
1572 citiri
Vass: Exporturile merg extraordinar de bine

Consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, Andreea Paul Vass, a declarat, luni seara, ca in materie de stimulare a exporturilor Romania merge "incredibil de bine", ritmul de export crescand cu 20 - 35 la suta in anul 2010, transmite Mediafax

 

"Sunt ingredientele necesare care sa ne alimenteze optimismul ca in trimestrul doi economia Romaniei va iesi din criza. Cred ca Romania este pregatita la modul real de a iesi din criza pe fundamente economice mult mai sanatoase.


In materie de stimulare a exporturilor, Romania merge incredibil de bine. In ciuda turbulentelor economice generate de criza pe piata comunitara, exporturile romanesti cunosc ritmuri de crestere cu doua cifre, de 20 sau 35 la suta. In 2010, exporturile merg extraordinar de bine, pentru produsele romanesti in zona automobile, masini, echipamente electrice, cablaje, chiar si produse agricole", a spus Vass.


Potrivit Andreei Paul Vass, Romania, in sfarsit, "incepe sa isi valorifice potentialul agricol si sa exporte".

"Productia industriala creste, comenzile industriale la fel. Pentru prima data in luna decembrie 2010, sectorul constructiilor cunoaste cea mai mare dinamica de revigorare fata de toate celelalte state comunitare. Pornim de la o baza joasa, dar pe principii economice mult mai sanatoase", a afirmat Vass.

#exporturi, #produse romanesti, #potential agricol, #stimularea exporturilor , #stiri Andreea Paul Vass