Angela Merkel: 2012, mai dificil decat 2011

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 20:50
1196 citiri
Angela Merkel: 2012, mai dificil decat 2011
Angela Merkel

Cancelarul german, Angela Merkel, se asteapta ca 2012 sa fie ''mai dificil'' decat 2011, indeosebi pentru Zona euro, chiar daca germanii au ''motive bune sa fie increzatori'', relateaza, vineri, AFP.

''Germania este bine, chiar daca anul viitor va fi fara indoiala mai dificil decat cel care se incheie'', declara dna Merkel intr-un discurs ce va fi difuzat sambata seara cu ocazia Anului Nou, discurs a carui copie a fost obtinuta in avans de catre agentia franceza de presa.

Pentru cancelarul german, 2011 va ramane un an marcat de ''bulversari profunde'', precum primavara araba, catastrofa de la Fukushima.

Referindu-se la criza datoriei din zona euro, dna Merkel a afirmat ca ''Europa creste odata cu aceasta criza'', chiar daca ''este o cale lunga pentru a o depasi si care nu va fi lipsita de dificultati''.

''La capatul acestui drum, Europa va iesi mai puternica din criza in care ea a intrat'', considera dna Merkel.

''In Germania, avem motive bune sa fim increzatori'', afirma Merkel, bazandu-se pe conjunctura economica mai buna decat in tarile vecine europene, cu un somaj la cel mai scazut nivel din ultimii 20 de ani.

Previziunile de crestere economica pentru anul viitor in Germania, prima mare putere economica a Europei, sunt intre 0,5 % si 1%, dupa 3 % in 2011.

Un studiu al Institutului Allensbach publicat joi arata ca 49 % dintre germani se considera optimisti pentru 2012, fata de 17 % pesimisti si 26 % sceptici.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Angela Merkel previziuni 2012, #Angela Merkel cancelar german, #Angela Merkel criza europeana , #Cancelarul Germaniei