Angela Merkel, de partea sefului Bundesbank in disputa cu BCE

Joi, 06 Septembrie 2012, ora 09:12
1067 citiri
Angela Merkel, de partea sefului Bundesbank in disputa cu BCE

Cancelarul german, Angela Merkel, il sprijina pe presedintele Bundesbank, Jens Weidmann, in dezbaterea cu privire la rolul Bancii Centrale Europene (BCE), sustin surse citate de Reuters.

Weidmann se opune programului de rascumparare de catre BCE a datoriei suverane a tarilor din zona euro aflate in dificultate, considerand ca acest demers nu se poate substitui reformelor economice. Publicatia Bild a informat saptamana trecuta ca presedintele Bundesbank a amenintat ca demisioneaza din acest motiv, insa guvernul german a reusit sa-l convinga sa renunte la idee.

Norbert Barthle, expert pe probleme bugetare al Uniunii Crestin-democrate (CDU, formatiunea condusa de cancelar), a afirmat ca Angela Merkel a subliniat ca, pastrandu-si independenta si respectand mandatul sau, BCE poate juca un rol in stabilizarea monedei unice.

"Atat timp cat masurile sunt in concordanta cu mandatul, totul merge bine, insa ele nu pot dura pe termen lung. Altfel, ar fi politica de orientare bugetara si nu acesta este rolul BCE", a tinut sa precizeze Barthle.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Angela Merkel Bundesbank, #Bundesbank BCE, #Weidmann Bundesbank , #Cancelarul Germaniei