Angela Merkel, impotriva oricaror majorari de taxe in Germania dupa alegeri

Marti, 23 Iulie 2013, ora 16:50
1252 citiri
Angela Merkel, impotriva oricaror majorari de taxe in Germania dupa alegeri

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat marti impotriva oricarei majorari de taxe in cea mai mare economie din Europa in cazul in care va ramane la conducerea guvernului si dupa alegerile din septembrie, un indiciu clar privind tema pe care ar urma sa insiste in campania electorala, comenteaza Reuters.

Merkel afirmase anterior ca se opune oricaror majorari de taxe propuse de social-democratii (SPD) din opozitie, care vor ca personale cu venituri mari sa plateasca taxe mai mari, insa afirmatiile sale ferme par sa arate ca se gandeste la un proiect mai amplu privind sistemul fiscal.

(Pentru multi alegatori, scrutinul are ca miza) "stabilitatea monedei euro, crearea de locuri de munca - daca este posibil, pentru toata lumea - o economie puternica pentru tara noastra", a spus Merkel intr-un interviu pentru postul de televiziune al conservatorilor crestin-democrati, din care face parte.

"Pentru aceste lucruri, ai nevoie de conditii de incredere. Asta inseamna ca majorarile de taxe, de orice fel, sunt gresite", a declarat cancelarul.

Merkel, care a sustinut masurile de austeritate in tarile din zona euro in timpul crizei datoriilor uniunii monetare, considera ca majorarea taxelor nu va duce neaparat la incasari mai mari la buget.

Desi majoritatea sondajelor de opinie o dau drept castigatoare a unui al treilea mandat la alegerile de la 22 septembrie, nu se stie daca Angela Merkel va putea sa continue alianta de centru-dreapta cu liberal-democratii, care sunt sustinatori ai unor taxe reduse. Ea ar putea fi nevoita sa formeze o "mare coalitie" cu SPD, iar politica fiscala s-ar putea dovedi unul din cele mai dificile subiecte in cazul unor tratative intre cele doua partide.

#alegeri germania, #marire taxe Germania, #Merkel taxe Gernania, #campanie electorala Germania , #Cancelarul Germaniei